Крум Зарков скочи на Пеевски: Явно е загубил съзнание. Не е на нивото на…

от Лазар Лазаров

Две са причините за реакцията на президента след избора на конституционни съдии.  Бяха нарушени току-що приети законодателни промени и арогантността, когато народните представители решиха да не се съобразят с решение на Конституционния съд,  според което новоизбраните ще довършат мандата на предишните, т.е. 7 години, тъй като 2 вече са изтекли. Това заяви бившият служебен министър на правосъдието и настоящ съветник на президента Румен Радев по правните въпроси Крум Зарков пред bTV.

Нарушението на Конституцията е арогантно и нагло, смята той.  „Когато се нарушава Конституцията не е плод на некомпетентност, просто имат самосъзнание, че ще се размине. Самият характер на сглобката е така, че с всички свои решения ще нарушават Конституцията. Управлението е изградено на базата на надхитряне – един път в самата сглобка и втори път на избирателите“, добави Зарков.

Пеевски: Радев пак ще сложи някое „бау-бау“ отпред на проектчето си. Къде потъна „пътят на Копринката”?

Бившият служебен министър отказа да разкрие дали президентът ще присъства на полагането на клетва на новите конституционни съдии, но заяви: „Аз се надявам да не се закълнат“.

По повод нападките към президента Крум Зарков отговори на председателя на ПГ на ДПС  Делян Пеевски по следния начин:

„През 2013 „Кой“ беше той. Днес „Кой“ е друг. Ако през 2013 г. някой беше казал, че това ще е моралният стожер на нацията, който сочи с пръст и пита за задкулисието и си позволява да нарича президента по този начин, сигурно щяхме да се прекръстим. Но ето това са чудесата на българската сглобка. Ако има дела на трупчета. Неговият главен прокурор на президента? Това са неадекватни фрази.“

„Човекът, който цитирате явно е загубил съзнание. Не знам защо му обръщате внимание. Г-н Пеевски така може да говори на лидерите в сглобката. Не е на нивото му да се обръща така към президента, срамота е. Срамота е г-н Пеевски всеки ден да е по телевизията и да казва на хората какво да правят“, отбелязва Зарков.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!