Крим национализира активите на още 110 украински олигарси и близки до Зеленски

Властите на Крим планират да национализират имуществото на 110 лица, които подкрепят режима в Киев и спонсорират въоръжените сили на Украйна, заяви ръководителят на регионалния парламент Владимир Константинов. Съответният проект е внесен в Държавния съвет на Република Крим, отбеляза Константинов, пише Lenta.ru

„Става дума за национализация на имуществото на редица физически и юридически лица, извършващи неприятелски действия спрямо Русия“, категоричен е той.

Според ръководителя на парламента списъкът ще включва имуществото на певицата Сузана Джамаладинова, холдинговата компания Киевгорстрой, народния представител на Украйна Лидия Котелак и други лица.

По-рано беше съобщено, че новият пакет от национализация на активи в Крим включва апартамент на приятеля на Владимир Зеленски Виталий Хомутинник на южния бряг на Крим.

По думите на Константинов, новият национализационен пакет включва големи активи като парк-хотел Porto Mare в Алуща, собственост на украински собственици, и редица други обекти, „принадлежащи на другите украински съседи на Зеленски в местността Ливадия“. Още през март бяха обявени нови решения за национализация на кримските активи на украински олигарси .

От есента на 2022 г. парламентът на Крим прие редица решения за национализация на имуществото на украински политици и олигарси. През февруари 2023 г. Константинов съобщ, че до 700 имота на украински олигарси, политици и бизнесмени подлежат на национализация в Крим.

Списъкът на украинските граждани, чието имущество е станало собственост на държавата, включва Ринат Ахметов , Игор Коломойски, Арсений Яценюк, Нестор Шуфрич, Сергей Тарута и други. Санкциите включват имоти, парцели, различни сгради и помещения, незавършени обекти, складове и много други.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!