Кремъл: Преминахме към пряка конфронтация с НАТО

от Лазар Лазаров

Отношенията между Русия и Северноатлантическия алианс (НАТО) преминаха на нивото на пряка конфронтация. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери, предаде ТАСС.

Всъщност тези отношения  (между Русия и НАТО – бел. ред. ) вече са стигнали до ниво на пряка конфронтация. Действително, страните от НАТО, самият алианс вече са въвлечени в конфликта около Украйна. НАТО продължава движението си към нашите граници, разширяването на военната си инфраструктура към нашите граници“, отбеляза той.

Прессекретарят на Владимир Путин също смята Северноатлантическия алианс за дестабилизиращ фактор на европейския континент, който не допринася за сигурността. 

„По същество НАТО продължава да демонстрира своята същност, тъй като НАТО е замислен като съюз, конфигуриран, създаден и управляван от Съединените американски щати като инструмент за конфронтация, преди всичко на европейския континент“, отбелязва Песков.

„В това отношение НАТО продължава да изпълнява функциите си, които обаче в момента не допринасят по никакъв начин за сигурността, предвидимостта и стабилността на континента, а напротив, са дестабилизиращ фактор“, пояснява говорителят.

Критично припомня, че по-рано бившият американски разузнавач Скот Ритър заяви , че  няма основателна причина за съществуването на Северноатлантическия алианс. „Той не изпълнява никаква легитимна функция, освен за подпомагане на целите на националната сигурност и външната политика на САЩ. В това се състои целта на разширяването на НАТО“, отбеляза той, като добави, че  алиансът прилича на излязлото от контрол чудовище Франкенщайн.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!