Кремъл с остра позиция за вероятността НАТО да прати войски в Украйна!

Не било вероятност, а неизбежност

от Лазар Лазаров
Песков

Пряк военен конфликт между НАТО и Руската федерация ще бъде неизбежен, ако западни войски бъдат изпратени в Украйна. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков в разговор с репортери, предава ТАСС.

В този случай трябва да говорим не за вероятност, а за неизбежност и така го оценяваме“, отговаря той в отговор на въпрос как Кремъл оценява рисковете от ескалация и вероятността от пряк конфликт между НАТО и Руската федерация в случай на изпращане на западни войски в Украйна .

Песков добавя, че страните от НАТО „също трябва да оценят“ последствията от подобни действия и да са наясно с това. „И задайте въпроса дали това отговаря на техните интереси и най-вече на интересите на гражданите на техните страни“, завършва прессекретарят на Владимир Путин.

Критично припомня, че по-рано френският президент Еманюел Макрон на пресконференция след среща на европейските лидери заяви, че няма консенсус относно официалното изпращане на сухопътни войски в Украйна, но не изключи такава възможност в бъдеще. Той добави, че западните страни „възнамеряват да направят всичко необходимо, за да попречат на Русия“ да вземе надмощие в конфликта.

ТАСС припомня, че срещата в Елисейския дворец се състоя в Париж на 26 февруари. На конференцията присъстваха германският канцлер Олаф Шолц, полският президент Анджей Дуда и министър-председатели на около 20 страни от ЕС. Съединените щати бяха представени на срещата от помощник държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Джеймс О’Брайън, а Обединеното кралство беше представено от външния министър на страната Дейвид Камерън.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!