Кремъл коментира информацията от САЩ за „новите си космически оръжия“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Кремъл опроверга днес идващата от САЩ информация за разработването от Русия на нови космически оръжия, предаде Ройтерс.

КритичноБГ припомня, че FOX оповести информация, че американски конгресмени са получили информация за това, че Русия експериментира с ядрени разработки, които моge да се превърнат в сериозна заплаха.

Цялата новина за предполагаемите космически ядрени оръжия на Русия можете да прочетете ТУК

Новите разработки, които са свързани с опитите на Русия да създаде космическо оръжие, не са непосредствена заплаха за САЩ, каза твърди източник на Ройтерс.

Информацията, че Русия уж възнамерява да разположи ядрени оръжия в космоса, е поредната уловка на САЩ. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти на 15 февруари, коментирайки публикации в западни медии по темата.

„Очевидно е, че Белият дом се опитва, с право или не, да насърчи Конгреса да гласува законопроекта за отпускане на пари, това е очевидно. До трикове ще прибегне Белият дом, ще видим“, каза президентският говорител.

В същото време Песков призова да се изчака брифингът на Джейк Съливан, помощник на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност, който предишния ден заяви, че ще обсъди предполагаемата заплаха за националната сигурност на страната в Конгреса на 15 февруари.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков заяви, че САЩ „злонамерено съчиняват“ по въпроса за новите космически разработки на Москва.

Дмитрий Песков

Източници: БТА, Известия

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!