Костадинов: Събираме вече подписи за вот на недоверие на кабинета Денков

Започнахме консултации за свикване на вот на недоверие. Имаме вече подкрепата на „Има такъв народ“, разговаряли сме и с БСП, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в кулоарите на парламента. Той добави, че от БСП са им казали, че трябва да минат вътрешнопартийни процедури, след които ще им отговорят дали приемат да се включат във вота на недоверие или не.

Подписите се полагат в момента, по-голямата част от групите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ са се подписали, посочи той. Ще изчакаме да видим и какво ще е решението на БСП и утре, най-късно в петък, вотът на недоверие ще бъде внесен заради цялостната политика на правителство в сектор енергетика и унищожаването на българската въглищна индустрия, заяви Костадинов.

Той уточни, че са необходими минимум 48 подписа. Костадинов каза, че подписите ще бъдат събрани и без БСП, но предпочита и те да се включат във вота на недоверие.

Попитан дали не е тенденциозно внасянето на вот на недоверие по време на кампанията за местните избори, Костадинов отговори с въпрос: „Да изчакаме да закрият енергетиката ни, понеже в момента е предизборна кампания, така ли?“. Истината е, че този проблем се случва заради правителството и ние няма как да не реагираме в тази ситуация, добави той. България ще бъде превърната от износител във вносител на електроенергия, имаме много сериозна заплаха от режим на тока, коментира Костадинов.

В отговор на въпрос може ли вотът на недоверие да разклати управлението, Костадинов коментира, че тази коалиция на практика в момента толкова се е разклатила, че няма накъде.

Попитан ще търсят ли подкрепата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Костадинов отговори: „Ние внасяме вота в парламента в момента, в който съберем необходимия брой подписи, оттам насетне всичко е възможно“.

Източник: БТА

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече