Корнелия Нинова: Очаквам Ваня Григорова да се разграничи от позицията на Борисов

На първи тур имаме избрани 44 кметове на общини, където кандидатите са издигнати или подкрепени от Националния съвет на БСП. Това ни прави на първи тур втора политическа сила след ГЕРБ, които имат 72-ма.” Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, пише пресцентърът на БСП.

Тя допълни, че на втори тур кандидати на социалистите отиват на 45 балотажи, сред които и в големи области градове – София, Шумен, Разград, Русе, Силистра и Хасково.

Тя отправи призив за предстоящите балотажи: „Всички да се обединим срещу ГЕРБ. Тази битка я водим години наред… Промяната може и трябва да стане на изборите за местната власт.”

Тя определи думите на Бойко Борисов за Ваня Григорова като абсолютно неприемливи. „Очаквам нашият кандидат да се разграничи от тази позиция на Борисов. Смисълът на битката в София е, след 18 години управление на ГЕРБ, това управление да бъде сменено. И не мога да си представя, че кандидатът ни ще бъде избран с гласовете на ГЕРБ, срещу чийто модел се борим всички”, подчерта лидерът на БСП.

Пресцентър на БСП

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече