Корления Нинова вкара Калоян Методиев в парламента

Кирил Петков е подал заявление, че ще влезе в Народното събрание от 23-ти МИР-София, а не от Перник, където също бе водач на листа, съобщи „24 часа“.

С това решение един от лидерите на „Продължаваме промяната“ избора да направи депутат втория в списъка в работническия град – бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Така зад борда остава Настимир Ананиев. Той е трети в 23-ти МИР-София, но освен за Кирил Петков, там оставя място само за Атанас Атанасов.

Спадналият повече от два пъти резултат на ПП-ДБ спрямо предишните парламентарни избори оставя извън Народното събрание още знакови лица, като Искрен Арабаджиев от ПП, както и Ивайло Мирчев, бившия правосъден министър Атанас Славов и Антоанета Цонева от ДБ.

В предаването на bTV „Лице в лице“ Кирил Добрев обяви, че подалата оставка като председател на БСП Корнелия Нинова, която също като Кирил Петков водеше две листи, е избрала да стане депутат от Благоевград. Така от Народното събрание отпада втората там – Гергана Орманлиева, която има 1818 преференции. Вместо нея депутат става вторият след Нинова в 25 МИР Калоян Методиев, смятан за неин първи съветник и критикуван от вътрешната опозиция заради миналото си като лидер на младежкото СДС.

Днес сайтът Червен ефир писа, че за първи път в историята на Българската социалистическа партия депутат в парламента от групата на БСП ще бъде член на СДС. Според отлично запознати източници на Червен Ефир, днес Корнелия Нинова ще внесе заявление в ЦИК, с което решава да влезе в парламента от Благоевград, вместо от 25 МИР София. До този момент на всички парламентарни избори през последните 5 години Нинова винаги е избирала да влезе от 25 МИР София. Този път ще бъде различно, тъй като втори в листата на 25 МИР е членът на СДС и бивш председател на младежката структура на десните Калоян Методиев.

Очаква се Нинова УДОБНО ДА ПРОПУСНЕ КРАЙНИЯ СРОК да подаде заявление и така да бъде служебно разпределена от 1 МИР Благоевград, където е първата й регистрация.

Нинова решава да подсигури приближеният й СДС-кадър Калоян Методиев с депутатска заплата в следващите четири години.

Трудоустрояването на СДС Калоян Методиев в парламента от групата на БСП, ще лиши от възможност в парламента да влезе Гергана Орманлиева – дългогодишен член на БСП, която е три мандата общински съветник в Гоце Делчев, била е председател на Младежката организация, член на Общинския съвет на партията и т.н.

Според неофициална информация Нинова е провела совалки, за да накара Орманлиева публично да се откаже от депутатското си място, под предлог, че ще е по-полезна с работата си в Гоце Делчев. Дори да стане това и Орманлиева да се откаже, следващите кандидати в листата на БСП Благоевград също са дългогодишни партийци – Костадин Юнчов, председател на БСП Банско – с над 400 преференции, Младен Тимчев – БСП Сандански и др.

Противно на борбите за място в НС, един от 13-те избрани представители на партия „Величие“, се отказва от спечеленото място. Това е Кристиан Малинов Карабельов, излъчен от Смолян. Той е изпратил писмо с отказа си до ЦИК, а тя е приела искането му с мнозинство.

В Смолянско „Величие“ спечели едва 903 гласа, а Карабельов – 278 преференции. След вота пред местни медии той призна, че не очаквал партията да вкара човек от района, но приел да е водач на листата, защото припознава идеите ѝ.

„Със съпругата ми имаме бизнес, средствата ни са достатъчни за семейството и не отивам в парламента за пари. Дори съпругата ми не е съгласна да се местим в София. Но съм благодарен, че ме подкрепи. Поел съм отговорност и ще я спазя“, обяснява Карабельов пред „Бг вести Смолян“.

Той се занимава се с продажба на електрически колела, а преди е бил управител на СПА хотел. Мястото на Карабельов ще заеме следващата в листата Лариса Борисова Савова.

Източник: ДИР.БГ

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!