Контрабандисти на мигранти рекламират в TikTok пътуване до Полша

Контрабандисти на мигранти рекламират в TikTok пътуването си до Полша, пише RMX news.

В арабскоговорящи профили се публикуват обяви на банди за трафик на мигранти, които търсят клиенти за транспортиране през полско-беларуската граница.

Банди за трафик на мигранти търсят клиенти чрез социалните медии, за да ги транспортират през полско-беларуската граница, като напоследък се наблюдава рязък ръст в дейността им в TikTok. Споделят се видеоклипове на хора, оборудвани с инструменти за рязане на метал, които се опитват да пробият бариерата на полско-беларуската граница.

Тези записи вече служат като реклама за потенциални нелегални мигранти. Те имат за цел да насърчат повече хора от цял свят да пътуват през Беларус и Полша към Германия.

От началото на вълната от нелегална миграция, подкрепяна от режима на Александър Лукашенко, подобни „услуги“ се рекламират особено в арабскоговорящи профили, пише сайтът.

Сред споделеното съдържание са кадри от лагери в горите на полско-беларуската граница, клипове с опити за разрушаване на бариери с помощта на инструменти за рязане на метал, както и моменти, заснети при приемането на мигранти от куриери от полската страна.

Източник: RMX news

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!