Колапсът с Windows е критичен! American Airlines, United Airlines спряха полети. Влаковете в Англия и Спешната помощ в САЩ са в хаос. Проблеми с Visa…

Големите американски превозвачи, включително American Airlines, Delta Airlines и United Airlines, спряха полетите в петък сутринта, като се позоваха на проблеми с комуникацията. Министърът на транспорта на САЩ Пийт Бутигиг заяви, че министерството следи проблемите с отмяната и закъсненията на полети във Frontier, като добави, че агенцията ще държи компанията и всички други авиокомпании „отговорни за удовлетворяване на нуждите на пътниците“, пише Ndtv.com

В свое изявление Microsoft заяви, че предприема „действия за смекчаване на последиците“ след проблемите с обслужването.

„В нашите услуги се наблюдават подобрения, докато ние продължаваме да предприемаме действия за смекчаване на последиците“, заяви компанията в публикация в X, цитира Ndtv.com.

Forbes съобщи, че компютрите на службите за спешна помощ в САЩ също са засегнати. Наистина е страшно, когато идват линейки и се опитвате да стабилизирате сърдечен удар. 911 не работи в Орегон.

В Обединеното кралство железопътните услуги са нарушени от повредата. „В момента изпитваме широко разпространени проблеми с информационните технологии в цялата ни мрежа“, съобщи на сайта X екипът на Southern Railway, който отговаря за много от влаковите услуги в Южна Англия.

„На някои места нямаме достъп до графика на машинистите, което води до потенциални кратки отмени, особено в мрежите на Thameslink и Great Northern.“

Sky News беше принудена да спре излъчването си в Обединеното кралство, след като също беше засегната от проблема, но след това възобнови излъчването си, пише Forbes

Според БТА Сайтът „ДаунДетектър“ (DownDetector), който проследява интернет сривове, докладвани от потребители, съобщава за нарастващи проблеми в услугите на „Виза“ (Visa), „Ей Ди Ти секюрити“ (ADT security) и „Амазон“ (Amazon), както и при авиокомпаниите „Американ еърлайнс“ (American Airlines), „Юнайтид“ (United) и „Делта“ (Delta).

От Австралия и Нова Зеландия дойдоха съобщения за проблеми в услугите на авиокомпании, телекомуникационни компании, банки и медии, загубили достъп до компютърните системи.

Сред засегнатите в Европа са летищата в Берлин и Амстердам, които отмениха полети, в Брюксел, Прага и Единбург, където са засегнати отделни системи. Проблеми има с Лондонската фондова борса, нискотарифната авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair), „Юроуингс“ (Eurowings), скандинавската САС (SAS), както и авиокомпания „Търкиш еърлайнс“ (Turkish Airlines), която има проблеми с резервирането на билети и чекирането за полети. За евентуални проблеми предупреждава и „Луфтханза“ (Lufthansa).

Нискотарифната авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) предупреди за „поенциални смущения в мрежата“ заради спирането на глобалната система на трета страна, предадоха ДПА и Франс прес.

Засегнатите пътници ще бъдат уведомени и всички, пътуващи през мрежата на авиокомпанията в петък, 19 юли, трябва да проверят в мобилното приложение на „Райънеър“ за най-новите актуализации за полетите си, посочва превозвачът.

Днешният полет FR8840 от Берлин (Бранденбург) за Летище София (Терминал 2), изпълняван от „Райънеър“, е отменен, сочи информация на сайта на столичния аеропорт.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!