Кога правителството на Денков си тръгва? Критиките към Тагарев не били повод за оставка

На 6 март най-късно кабинетът трябва да е подал оставка, за да може максимално бързо да встъпи в длъжност новият кабинет с премиер Мария Габриел. Това каза пред Нова телевизия премиерът акад. Николай Денков, който е в Давос за участие в Световния икономически форум. Според него ротацията е чисто технически въпрос и той трябва да се реализира по най-гладкия и възможно най-бързия начин.

Той отново повтори, че смените в кабинета не могат да бъдат самоцел. „Дори да тръгнем да сменяме някой министър, аз ще му кажа „Благодаря за всичко, което направи“ и има смисъл да бъде сменен някой само ако знаем, че има друг човек, който има мотивацията, има желанието, има знанията да се справи още по-добре.“ каза Николай Денков, пише БТА.

Той подчерта, че никога не е искал оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, а за министъра на отбраната Тодор Тагарев коментира, че това, че има критики към един министър, не е повод да се иска неговата промяна.

Аз съм доволен от екипа, който имахме“, допълни премиерът.

Николай Денков обясни още, че е имало разговори и с лидерите на ГЕРБ, и на ДПС, че регулаторите трябва да бъдат попълнени с хора, които имат и експертизата, и биографията, която показва, че няма да злоупотребят с позициите, на които ще бъдат поставени.

Ясно сме се разбрали, че няма да има квоти, в смисъл на всеки да може да си сложи, когото иска“, категоричен беше Денков.

„Срещата с Google беше насочена към търсене на партньорство. DeepMind работи с българския институт INSAIT, водещ в сферата на изкуствения интелект. Обсъждахме възможностите за развитие на това сътрудничество за бизнеса за хората у нас. Разговаряхме как да навлезе изкуственият интелект все повече в образованието, както и как да се подпомогне правителството във връзка със социалните услуги за хората“, каза още премиерът.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!