Клинтън пред CNN: Трябва да депрограмираме подкрепящите Тръмп. Това е секта

Томас Брук за RMX news

Неуспешният кандидат за президент на САЩ Хилари Клинтън предположи, че поддръжниците на републиканския лидер Доналд Тръмп се нуждаят от депрограмиране и сравни подкрепата им за бившия президент с тази на членове на секта. Това пише RMXnews.

В интервю за Си Ен Ен 75-годишната демократка призова тези, които споделят консервативните възгледи на Доналд Тръмп, да бъдат депрограмирани, а критиците ѝ определиха думите ѝ като доказателство за презрението, което арогантните елити изпитват към хората от работническата класа, които отказват да се придържат към либералната им програма.

„Може би е необходимо официално депрограмиране на членовете на сектата“, каза тя в разговор с Кристиан Аманпур.

За съжаление, много от тези екстремисти, тези MAGA екстремисти, получават заповедите си от Доналд Тръмп, който няма никакво доверие. Той работи само за себе си„, добавя тя.

Клинтън, която загуби президентските избори в САЩ през 2016 г. от Тръмп, настоява, че президентът Байдън все още може да победи очаквания републикански кандидат през 2024 г., като последните проучвания показват, че социолозите не успяват да постигнат консенсус относно настоящия фаворит.

Проучване на Marquette от тази седмица показа, че Тръмп има три процентни пункта преднина пред Байдън, SurveyUSA отбеляза равенство, а проучването на NPR/PBS/Marist показа, че Байдън има два пункта преднина.

Един от тях ще разруши демокрацията ни. Единият редовно нарушава закона. Единият апелира към най-лошото в колективната ни психика. Другият върши нещата„, каза тя.

Не е ясно какво има предвид Клинтън по отношение на способността на сегашния президент да „свърши нещата“, независимо дали става дума за унизителното изтегляне на американските войски от Афганистан, недвусмислената подкрепа за Украйна, която продължава конфликта с Русия, или за провалената имиграционна политика, довела до безпрецедентна вълна от нелегални мигранти, заливаща южната граница на САЩ.

Тръмп обеща да отмени редица мерки, въведени от администрацията на Байдън, ако се върне на поста през ноември следващата година, като се прицели във външната политика на сегашния президент, насърчаването на джендър идеологията и улесняването на засиленото влияние на дълбоката държава.

„Малко след като спечеля президентския пост, ще прекратя ужасната война между Русия и Украйна“, обеща републиканецът на митинг в Ню Хемпшир и добави, че ще наложи отново забрана за пътуване на няколко мюсюлмански държави, за да „държи радикалните ислямски терористи далеч от нашата страна“

Той също така обеща да се справи с онлайн цензурата и да подреже крилата на гигантите в социалните медии, като през януари заяви пред поддръжници, че „цялата тази гнила система на цензура и контрол на информацията ще бъде изтръгната от системата като цяло“

По отношение на икономиката Тръмп обещава да съживи работническите общности, които са се възстановявали след години на пренебрегване по време на първия му президентски мандат, но които според него сега отново изпитват затруднения поради несправедливите търговски отношения с други държави.

„Отново ще изградим най-великата икономика в историята“, обеща Тръмп, разкривайки, че администрацията му ще наложи отново ответни мита на страните, които облагат вноса от САЩ, и ще определи универсална базова тарифа за много чуждестранни стоки, тъй като ще продължи да изпълнява търговската си програма „Америка на първо място“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!