Кирил Стрелников: Украинската армия започва да се разпада. Британските учени сметнаха шансовете на Украйна

Кирил Стрелников за РИА Новости

Симулирано изображение от ИИ

„Няма загуба, която да не може да бъде обявена за победа“. Тази вечна мъдрост е възприета от съвременните киевски власти, които доскоро успяваха да намерят аргументи, дори и в случаи на най-сериозни провали, защо това е добре за Украйна и видите ли зле за Путин.

На фона на последните новини обаче този добре смазан механизъм се провали, което най-вероятно означава, че зад кулисите са настъпили сериозни промени – и то явно не към по-добро.

Напоследък се появиха доста информации, които не вещаят нищо добро за киевския режим и неговите господари, но последните 24 часа поставиха абсолютен рекорд:

– Стана известно, че ВСУ са получили заповед да се оттеглят от „непревземаемата крепост“ Угледар (но вече е твърде късно);
– Западните медии буквално се тресат от новината за 30-процентно увеличение на военния бюджет на Русия за следващата година (разкъсаните на парчета перални машини не сработиха (под перални, авторът има предвид печатниците за пари на Запад));
– Бившият генерален секретар на НАТО Столтенберг, който преди това твърдеше, че алиансът „ще направи всичко, за да гарантира, че Украйна ще спечели войната“, се преобу, когато предаваше властта на новия генерален секретар, и заяви, че желаният вариант сега е мирно споразумение с „гаранции за Украйна“;
– Украинското министерство на отбраната ще уволни наведнъж трима от заместниците на Умеров и държавния секретар;

Кирило Буданов

Кирило Буданов

– Предстои оставката на ръководителя на ГУР Кирил Буданов;
– Ръководителят на BlackRock изпадна в истерия заради нарастващите опасения, че многомилиардните инвестиции в Украйна ще отидат на вятъра;
– В кабинета на Зеленски цари паника поради факта, че вниманието на западните куратори ще бъде пренасочено към подкрепа на Тел Авив на фона на операцията на Израел в Ливан;
– Самият Зеленски заяви, че „ситуацията на фронта е много, много трудна“ – и всичко в този дух. (Все реални новини от последните дни, бел. КритичноБГ)

Обикновено фалшиво-позитивният тон на западните медии се промени толкова рязко и драматично, че човек би предположил, че всичко това е дело на армия от руски хакери.

Британският вестник „Файненшъл таймс“, който някога беше един от основните носители на виртуални победи, а сега играе ролята на вестоносец, носещ лоши новини, направи опит да разбере смъртния копнеж, обхванал Украйна и Запада.

Пусти улици в иначе многолюдния Киев

Пусти улици в иначе многолюдния Киев

В буквално погребалния материал, озаглавен „Най-трудният час настъпва за Украйна“, авторите за пореден път разкриха пред световната публика реалното състояние на нещата. Оказва се, че (!) „украинското общество е изтощено“, „дори войниците на фронта искат преговори с Русия“, мнозинството от украинския елит тайно се „ потапя“ на страната на „деескалацията“ (да се чете: капитулация), администрацията на Байдън смята, че САЩ „губят войната“, „Украйна вече е твърде слаба, за да се договори за справедливи мирни условия“, „основните поддръжници на Украйна в Европа може би искат да продължат да се бият, но нямат запаси за това“ и като цяло „Украйна се приближава към може би най-отчаяния момент в цялата война“.

Какво се случва тук? Какво не е наред, добри ми господине?

Владимир Зеленски изнася реч пред ООН

Владимир Зеленски изнася пламенна реч пред ООН

Според британски експерти причината за отчаянието и траура е някакъв психически срив, който някак си веднага е бил усетен от всички: „През седмицата в кулоарите на Общото събрание на ООН имаше ясно забележима промяна в тона и съдържанието на дискусиите за потенциалното мирно споразумение. Авторите с недоумение съобщават, че „все повече украински официални лица са готови спешно да обсъждат сделка – дори с руски войски на украинска територия“, което преди беше абсолютно табу.

На свой ред Западът, който през декември 2022 г. ръкопляска на Зеленски, който се кълнеше, че „Украйна никога няма да се предаде“, сега почти ежедневно и напълно сериозно обсъжда къде може да минава новата граница на Украйна.

Трудно е да си представим, че професионалните терористи и русофоби ще получат собствено прозрение и ще се превърнат в бели и пухкави квадробери и хобихорсъри (квадробери – нова мода сред младите поколения да се преобличат като животни, хобихорсъри – детска игра на конче, бел. Критично) – тук ни трябват по-сериозни причини.

Когато виртуалната картина на вселената се срива, понякога е полезно да повикаме на помощ науката: поне цифрите и фактите не лъжат толкова често, колкото хората.

Вчера в научното интернет пространство се появи статия на Щефан Волф, академичен анализатор и ръководител на катедрата по политически науки и международни изследвания в Бирмингамския университет, озаглавена „Последният отчаян опит да се получи подкрепата на САЩ оставя Украйна почти без никакви възможности“.

Британският изследовател Уолф си е написал домашното и е предоставил на читателите суха разбивка, в която без емоции и оценки, строго въз основа на обективни факти, е изчислил какви са шансовете на Украйна за победа и оцеляване.

Примери за безпристрастни факти, които са взети под внимание:

– Посещението на Зеленски във Вашингтон обективно се провали, не постигна и не можа да постигне нито една цел;

– Ситуацията в Украйна неумолимо се влошава, а инициативата е на страната на Русия;

– „Планът за победата“ на Зеленски се оказа провал, а другите мирни планове са еднакво неприемливи както за Украйна, така и за Русия;

Единствената стратегия на Запада в този момент е да направи всичко възможно, за да не провокира Русия към непоправим отговор и да подкрепи Украйна възможно най-дълго;

Украинската армия започва да се разпада (ефект на доминото).

След като анализира и моделира различните сценарии, с които разполагат Западът и Украйна, Щефан Волф стига до два извода:

Първи извод: Западът трябва спешно да признае реалността и да предприеме съответните действия, за да избегне катастрофата.

Втори извод: Единственият шанс на Украйна да оцелее при тези условия (да не говорим за победа) е да страда докрай, но да направи всичко възможно, за да избегне военно поражение (след което няма да има нужда от политическо решение).

Ако дори маститите британски учени стигнат до извода, че на Запад вече никой не вярва в победата на Украйна и тя започне безогледно да изтича, то Киев определено не се справя добре.

И ние, въпреки изкушението отново да погребем киевския режим „в интернет“, трябва да направим едно просто нещо: да продължим да се движим напред с упоритост и да погребваме врага в земята, защото това е единствената реакция на неутрализация, която е необратима.

Забележка: Оригиналното заглавие на анализа е – Данните не лъжат: британски учени са изчислили точно шансовете на Украйна за победа

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

РИА Новости: Русия ще накара всички да си платят сметката! Може и да бягате, но ще се доберем до вас!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!