Кирил Петков призна кой му е препоръчал Калин Стоянов за вътрешен министър

Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че вътрешният министър Калин Стоянов е бил предложен за поста като експерт от ГЕРБ. По думите му при съставянето на кабинета те са търсели именно експерт, който да е максимално неутрален, с оглед и предстоящите избори.

КритичноБГ припомня, че вътрешният министър Калин Стоянов заяви само преди ден: „До този момент оставката ми не е искана от премиера. Поиска я г-н Кирил Петков – човекът, който 2 дни ми се молеше да стана министър на вътрешните работи“

Колегите от ГЕРБ забравят какво се случи само преди няколко месеца. За МВР беше много важно изборът да бъде максимално неутрален„, заяви Петков.

Те отказаха няколко наши, ние отказахме няколко техни експертни имена. Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ, ние обаче отидохме да го интервюираме. Към онзи момент той не беше решил„, допълни той, цитиран от nova.

След като видяхме, че е млад и необвързан професионалист в ГДБОП, ние му предложихме позицията. Отне му 2 дни да мисли и отговори: „Добре, съгласен съм„. Имената главно идваха от Мария Габриел и акад. Денков“, заяви Кирил Петков.

Допълни, че Калин Стоянов е бил предложен за поста, доколкото си спомня, от Мария Габриел или Бойко Борисов.

Източник: „Фокус“

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече