Кирил Петков: Не смятам да съм премиер. Хората видяха, че може да имаме образован премиер като акад. Денков

Горд съм да видя, че такъв страх и такова усилие се вкарва срещу нас – забелязвате ли, че всички компроматни атаки са срещу нас?” Няма да водим преговори с ГЕРБ, това заяви съпредседателят на „Промяната“ Кирил Петков в ефира на БТВ, пише Епицентър.

„Девет месеца си говорихме с тях по темите, по които се надявахме да напреднем. Да говорим за правителство с ГЕРБ, докато стои сглобката между тях и ДПС, няма да стане. Ние ставаме все по-сплотени, в случая сме категорични.”

„Аз си промених живота, защото имам мечта. България може да е различна, тази мечта не е умряла. Ако имахме избирателна активност като в Германия, на ДПС депутатите щяха да са само 18. Най-голямата щета, която ние понесохме, бе защото хората ни се разсърдиха, че седнахме с ГЕРБ.

Те видяха резултати, че не си говорим хипотетично, че може да имаме образован премиер като акад. Денков, не е хипотетично, че неравенството пада, а пенсиите се вдигат.

Ние няма да изкривим тяхното доверие, вече разбираме, че с тези хора (ГЕРБ – бел. ред.), не можем да сме. Няма да участваме в управление с ГЕРБ и ДПС под никаква форма”, отново заяви той.

„Въпросът не е нашата математика да излезе, а да не излезе тяхната– да имат 121 депутати между ДПС и ГЕРБ. Много е просто – излезте да гласувате”, призова Петков.

За изтеклия запис, в който се говори за „неофициален кеш”, Кирил Петков заяви: „Слушате записа и се чуват едни токчета в перфектно качество на звука. Изведнъж започва да говори Асен Василев и едвам чувате какво се казва. Обясниха ни го експертите – слагат филтър върху записа, за да може лесно да се реже и наглася. Никога този словоред, по начина, по който вие го чухте, не го е имало. И това интервю може да се манипулира.

Горд съм да видя, че такъв страх и такова усилие се вкарва срещу нас – забелязвате ли, че всички компроматни атаки са срещу нас?”

„Не смятам да съм премиер”, категоричен е той

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!