Кирил Петков е чупил не само шишета, но е потрошил и масата на Борисов

Мистерията около гневните изблици на Кирил Петков доби нови измерения. Това става ясно от думите на бившия министър-председател Николай Денков. Според него Петков потрошил цяла маса, защото Борисов започнал да говори лъжи.

„Всеки ден си беше борба. Тази идилия, която се опитват да ни пуснат като мъгла – как ние много сме се разбирали, е пълна глупост. Това е истината. Историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, защото Борисов започна да говори някакви лъжи. Всеки ден се борехме, за да можем да вървим по пътя, който беше важен за нас“, разказа Денков.

Обръщаме внимание, че в първоначалната информация не ставаше дума изобщо за счупена маса от Кирил Петков и то в кабинета на Бойко Борисов, а за потрошен стъклен амбалаж – шише.

КритичноБГ припомня, че на 20 март, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза на брифинг, че Кирил Петков е чупил шишета. На въпросният брифинг, провокиран от репортер, дали го е страх да се среща с лидерите на ПП-ДБ, Борисов каза:

„Те се държат невъзпитано. Ако вие присъствате на среща, на която Кирил Петков чупи шишета и стъкла на масата, ще искате ли пак лидерски срещи?“

Това беше по времето, когато все още сглобката не беше се разпаднала напълно и ГЕРБ и ПП-ДБ се опитваха да се договорят за ротацията.

Малко по-късно се разбра, че това се случва миналото лято, а свидетели на изблика на Петков са станали всички лидери в коалицията ПП/ДБ – включително Христо Иванов, Атанас Атанасов и Асен Василев. От страна на ГЕРБ, освен Бойко Борисов, присъствала и Десислава Атанасова, която в онзи момент е председател на ПГ на ГЕРБ.

След 25 юни 2023 трябвало да протекат лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии. Петков обаче никакъв го няма, а жена му Линда споделя снимки от семейна почивка на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ на гръцкия остров Лефкада. Tribune.bg припомни, че именно Лефкада е едно от местата наблизо за каране на любимия на Петков кайт-сърф.

В София от името на Петков обаче се появява… Лена Бориславова. Разговор обаче не започва.

На следващия ден Петков се прибира бесен и на пожар от гръцкия остров. Борисов го посрещнал с въпрос, защо и като каква е пратил на лидерска среща Лена Бориславова, която до ден днешен няма официална позиция в партията.

На този въпрос от страна на Борисов Петков се разразил, побеснял и счупил в яростта си стъклена бутилка пред лидера на ГЕРБ. Останалите лидери гледали направо втрещени!

В настаналата нелепа ситуация Асен Василев обявява, че спешно трябва да се срещне с украинската посланичка Олеся Илашчуки се изнася от стаята.

Източник: SafeNews, Свободно слово

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!