Кирил Петков: Борисов хвъри Габриел под автобуса. Прати четири човека да бъдат гърмяни

„Това, което се случи вчера е безпрецедентно. Бяхме се събрали 100 човека и министри и цялата парламентарна група. Всички направо не можехме да повярваме, че това беше направено. Това беше една политическа измама. Аз се радвам, че не видях в листата на Мария Габриел и вас /казва към водещите/. Можеше и вие да се озовете. Защото тука имаше хора, които не знаеха, но и ние не знаехме, че са в този лист. И това, което се случи, ти да събереш някакви хора, които си си решил и да изненадаш така наречените си партньори от телевизора от този списък… имаше, примерно министъра на електронното управление, както вчера и Христо Иванов каза ние предложихме предложихме 9 човека, те се появиха с десети, който беше малко като концерт изненада. И тука въпросът е, защо всичко това се прави?“

Това каза по НОВА ТВ съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. КритичноБГ представя казаното от него едно към едно.

„Аз като казах вчера, че съжалявам Мария Габриел, аз знам нейната природа, но защо тя позволи Борисов явно, защото няма кой друг да я накара да направи такова нещо? Наистина е поритическа измама.“

„Дванадесет дни да преговаряш и да ти се появи ново име, което дори не е било споменато. Тази комбинация /от имена/ ние никога не сме я виждали по този начин“, каза Петков.

Мария Габриел„Мария Габриел направи огромна грешка и слабост, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Големият въпрос обаче е – тези дни, може ли ти да си лидер на политическа партия да знаеш, че хвърляш държавата в хаос и да не се появиш дори накрая да седнеш накрая на масата и да кажеш: Хора не трябва да хвърляме държавата в хаос, какво можем да направим? Той не само, че не се появи на масата, той се скри! Той не вдигна телефона един път през последните десет дена“, каза Кирил Петков и добави:

Аз не умирам да си говоря с Бойко Борисов, но когато си политически лидер не можеш да се криеш зад четири човека, които си пратил да бъдат реално изпържени и да се криеш те да бъдат гърмяни. В момента той хвърли под автобуса Мария Габриел. Нейната репутация беше унищожена с такъв политически ход в Европа, който не е известен. Мисля, че и в света. Ти да отидеш с кабинет, който не е съгласуван. 

Неговото предположение за мотивите на Борисов да не се случи кабинет са, че от ПП-ДБ са искали реформи на службите до 31 юли и за текст предложен от Христо иванов по отношение на следствената тайна.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!