Ким Чен Ун вкара дъщеря си във военните заводи – наследницата на властта. СНИМКИ

Ким Чен Ун, върховен ръководител на КНДР с войници

Ким Чен-ун посети, заедно с дъщеря си, оръжеен завод за производство на мобилни ракетни установки. Информационна агенция CTAC публикува снимка на севернокорейския лидер, който се разхожда сред тези системи и дори седи в пилотската кабина на една от тях.

В края на миналата година Северна Корея успешно изстреля междуконтиненталната балистична ракета „Хвасон-18“, като на този фон севернокорейският лидер заяви, че в случай на провокации от страна на други държави страната незабавно ще отговори с атака с ядрено оръжие, а на новогодишната среща с командването на армията, както съобщава севернокорейското радио, дори нареди на военните да унищожат САЩ и Южна Корея в случай на конфликт.

Ким Чен Ун с категорична заповед към армията си да унищожи САЩ и Южна Корея, ако…

Снимки, публикувани в четвъртък от севернокорейските официални медии, показват лидера и дъщеря му Ким Джу Ае, която е смятана за вероятния наследник на Ким. Ходът на семейното посещение не е случаен, като се има предвид, че нейни фотографии са рядкост, а също и фактът, че умишлено лидерът влиза с дъщеря си в строго охраняваните военни заводи следва да покаже на народа му, кой ще поеме кормилото на властта. 

И двамата бяха облечени изцяло в черно, докато се разхождаха из военния комплекс.

Според държавните медии Ким е поискал производството на различни ракетни установки да бъде увеличено през следващата година, заявявайки, че това е от съществено значение за способността на страната да възпира ядрена война .

Ким заяви, че докато Северна Корея се готви за война, тя ще увеличи сътрудничеството си с „антиимпериалистически независими“ нации по време на среща с представители на управляващата партия миналата седмица.

Освен това Ким Чен Ун обеща да използва ядрения арсенал на държавата, известен като неговия „ценен меч“, за „пълно унищожаване“ на САЩ и съперника в лицето на Южна Корея, ако бъдат провокирани.

„Ако врагът избере военна конфронтация, нашата армия трябва да нанесе смъртоносен удар, за да ги унищожи напълно. 

За целта трябва да мобилизираме всички най-поразяващи средства и възможности без дори да има моментно колебание“, каза Ким пред нацията. Заплахата последва година, в която Пхенян заяви, че войната е неизбежна, след като, както отбелязахме Северна Корея изстреля най-мощната си балистична ракета и изстреля първия си разузнавателен сателит.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!