Ким Чен Ун заплаши да удари с ядрени оръжия САЩ и Южна Корея

Ким Чен Ун, лидер на Северна Корея

Ким Чен Ун заплаши с ядрени оръжия, ако САЩ и Южна Корея използват сила

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза, че КНДР няма да се поколебае да използва всички налични настъпателни сили в случай на нападение. Думите му са цитирани от Корейската централна информационна агенция, пише ТАСС.

Според съобщението на агенцията Ким Чен-ун също така е обявил възможността за използване на ядрени оръжия, ако други страни се опитат да посегнат на суверенитета на страната му.

„Ако враговете, обхванати от пълна глупост и безумие, пренебрегнат нашите многократни предупреждения и с прекомерна увереност в съюза между Корея [Република Корея] и САЩ, направят още една крачка напред, за да се опитат да използват военна сила, за да нарушат суверенитета на Републиката, тогава няма да се поколебаем да използваме всички офанзивни сили в ръцете им, включително ядрени оръжия“, каза Ким Чен-ун.

Ядрен взрив

Ядрен взрив и последвалата ядрена гъба

Лидерът на КНДР също така нарече президента на Южна Корея Юн Сок Йол „марионетка“ и каза, че републиката има „мания на преследване“ от страна на КНДР

Ким Чен Ун нарече забележките на Юн Сок Йол за отговор с военна сила срещу държава с ядрено оръжие „нелеп спектакъл“ и каза, че заплашителната реторика от вражеските страни няма да спре растежа на военната мощ на Северна Корея.

В последните месеци изобилстват съобщения, че севернокорейският лидер посещава военни и тренировъчни база, за да следи отблизо процеса на подготовка.

По-рано, на 4 октомври, лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун лично посети тренировъчна база на специалните сили в западната част на страната.

„В тренировъчната база Ким Чен Ун беше посрещнат от командирите на силите за специални операции. В учебната база военнослужещи от няколко бригади специални сили преминават интензивно обучение в съответствие с Кодекса за бойна политическа подготовка“, съобщи Корейската централна информационна агенция ( KCNA )

Според агенцията в този ден в базата се е провела широка подготовка.

На 13 септември, Ким Чен Ун присъства на изпитателни изстрелвания на нов тип реактивна система за залпов огън (РСЗО) с калибър 600 мм. Освен това, според KCNA, севернокорейският лидер

е инспектирал Института за ядрени оръжия и базите за производство на ядрен материал за атомно оръжие, където е поставил задачи за разширяване на производството на такива материали.

Безпилотен самолет, дрон

Безпилотен самолет, дрон

Председателят на държавните въпроси на КНДР Ким Чен Ун участва в тестването и на дронове и очерта нова посока за развитие на инфраструктурата.

„Ким Чен Ун се запозна с безпилотните летателни апарати, които се разработват в Научноизследователския институт по безпилотни летателни апарати към Академията по отбранително строителство. Безпилотните летателни апарати, използвани в различни зони на удари, са предназначени да атакуват произволни вражески цели на сушата и морето“, се казва в изявление на KCNA.

Агенцията твърди, че тестовете с дрон са били напълно успешни.

Ким Чен-ун също така посочи необходимостта от разширяване на производството на разузнавателни и многоцелеви ударни безпилотни летателни апарати и различни БЛА камикадзе, както и надводни дронове, за да оборудва с тях Корейската народна армия (КНА) възможно най-скоро.

Ким Чен Ун, лидер на Северна Корея

Ким Чен Ун, лидер на Северна Корея

Размяната на остри реплики между Северна и Южна Корея не е от днес. КритичноБГ припомня, че в началото на юли тази година в отговор на изпращането на листовки от Южна Корея, изпращани с балони,  Северна Корея извърши нова атака с боклуци срещу съседната страна.

Балон, пълен с боклук, „кацна“ на територията на президентската канцелария в Сеул. Инцидентът доведе до изпращането на сили за сигурност, предаде RT.de

В съобщение за пресата президентската служба за сигурност пише, че специален екип е проверил находката за възможни химически, биологични или радиологични опасности.

Установено е, че намерените отпадъци не представляват опасност. Що се отнася до балоните с отпадъци от Северна Корея, беше заявено, че Генералният щаб продължава да ги наблюдава.

От своя страна Генералният щаб в Сеул потвърди, че в сряда съседната страна отново е изстреляла рояк балони с боклуци към Южна Корея.

Във връзка с това населението беше посъветвано да не докосва балоните или техния товар от съображения за безопасност. Вместо това властите призоваха хората да информират полицията или въоръжените сили за всякакви находки.

След първата атака с боклук в края на май Северна Корея е изпратила над 3000 балона с боклук в съседната страна.

В отговор Южна Корея постави на границата системи от високоговорители, за да излъчва пропаганда към съседната страна. Според Министерството на транспорта на Южна Корея авиацията е била нарушена от севернокорейските балони. Сред засегнатите са били полетите на дълги разстояния от САЩ и Канада, които е трябвало да кацнат на други летища.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, ако желаете можете да подкрепите сайта на посочения линк:

Дарение

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!