Ким Чен Ун с категорична заповед към армията си да унищожи САЩ и Южна Корея, ако…

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун на новогодишна среща с командването на армията нареди да бъдат готови да унищожат САЩ и Южна Корея със „съкрушителен удар“, ако провокират конфликт, съобщи радио „Гласът на Корея“, пише РИА Новости.

Другарят Ким Чен-ун подчерта, че нашата армия трябва да има решителен дух на противопоставяне и ясно разбиране на основния враг и трябва безмилостно да победи всякакъв вид провокация от страна на врага.

Ако изберат военна конфронтация с КНДР и провокира конфликт, тогава армията няма да се поколебае, трябва да мобилизира всички сили и средства за нанасяне на съкрушителен удар и пълно унищожаване на врага“, предава радиото думите на Ким Чен Ун.

Освен това севернокорейският лидер призова за по-нататъшно „наостряне на меча“, за да защити републиката и мира в нея.

Според информация на радиото Ким Чен Ун се е срещнал с командването на Корейската народна армия на 31 декември в сградата на Централния комитет на партията. Той поздрави военните и похвали постиженията им през изминалата година, а също така изрази благодарност за тяхната „непоколебима отдаденост“ на партията и народа, защитата на родината и безупречното изпълнение на заповедите.

Според Ким Чен-ун 2024 г. ще бъде ерата на „разцвета на повишената готовност за война“ и Северна Корея ще постигне още по-голям успех в изграждането на мощна армия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!