Ким Чен Ун разгледа „мишени“ в Южна Корея, в това число на американски бази

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е разгледал снимки, направени от наскоро изстреляния от страната военен шпионски сателит. На тях са били показани „основни целеви региони“ в Южна Корея, където са разположени бази на американската армия, както и части от Хавайските острови, съобщава БТА.

Вчера той е посетил в Пхенян Генералния контролен център на Националната администрация за аерокосмически технологии, за да „се запознае с оперативната подготовка на разузнавателния спътник“ и е разгледал аерокосмическите снимки, съобщи официалната севернокорейска агенция КЦТА.

Ким Чен Ун е разгледал снимките на основните целеви региони, направени докато спътникът е преминавал над Корейския полуостров от 10:15 до 10:27 ч. вчера. В един от районите в провинция Кьонги се намира лагерът „Хъмфрис“ – най-големият американски задграничен военен обект в света.

Северна Корея не публикува снимките, направени от нейния шпионски сателит, но ако информацията се потвърди, те биха могли да потвърдят, че спътниците работят правилно в орбита, отбелязва агенция Йонхап.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!