Ким Чен Ун наложи „експоненциален“ ръст в производството на ракети. „Бъдете готви за война“!

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за експоненциално увеличаване на производството на ракети: „Бъдете готови за война“!

Според неотдавнашен доклад на Ройтерс севернокорейският лидер Ким Чен-ун е направил серия от посещения в ключовите военни съоръжения на страната, призовавайки за експоненциално ускоряване на производството на ракетни системи, за да се осигури „смазваща военна мощ“.

Ким Чен-ун е посетил заводи за производство на тактически ракети, платформи за изстрелване на ракети, както и предприятия за производство на бронирани превозни средства и артилерийски снаряди.

По време на посещението си той изразил загриженост за текущото състояние на националната отбрана и подчертал за „много спешната необходимост от експоненциално увеличение“ на производството на ракети за системи за залпов огън.

„Трябва да осигурим огромна военна мощ, така че нито един агресор да не посмее да нахлуе“, каза севернокорейският лидер.

Той също така добави, че страната винаги трябва да е готова за война, докато армията й трябва да бъде надеждно оборудвана с модерни оръжия.

Този призив на Ким Чен-ун за увеличаване на производството на ракети може да предизвика нови опасения сред световните сили относно военните амбиции на Пхенян.

Източник: Avia.pro

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!