Ким Чен Ун разгледа хиперзвуковата ракетна система „Кинжал“ /ВИДЕО/

На 16 септември министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу демонстрира на севернокорейския лидер Ким Чен Ун руската ракетна система „Кинжал“. По време на посещението си на летище „Кневичи“ във Владивосток севернокорейският лидер успя да разгледа ракетоносеца МиГ-31И, предаде телевизионният канал „Известия“.

Генерал-лейтенант Сергей Кобилаш, командир на авиацията с далечен обсег на действие на руските Въздушно-космически сили, разказа на Ким Чен Ун за летателните и техническите характеристики на ракетната система, която в момента няма аналог в света.

Освен това ръководителят на руското министерство на отбраната и лидерът на Корейската народно-демократична република инспектираха стратегическите бомбардировачи-ракетоносци Ту-160, Ту-95МС и Ту-22М3.

Ким Чен Ун пристигна на летище „Кневичи“ във Владивосток на 16 септември, където беше посрещнат от Шойгу. На летището на севернокорейския лидер бяха показани образци на съвременни руски граждански и тактически самолети.

Председателят на Северна Корея пристигна във Владивосток по-рано през деня. На гара Артьом бронираният му влак беше посрещнат от руския министър на природните ресурси и екологията Александър Козлов, както и от областния управител Олег Кожемяко и ученици от местното училище №7.

На 15 септември севернокорейският лидер посети авиационния завод „Юрий Гагарин“ в Комсомолск на Амур. Ким Чен Ун беше впечатлен от видяното и изрази надежда, че „заводът ще може да се развива и да увеличава производството в бъдеще“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!