Киев започва принудителна евакуация на градове край Донецк

Обявена е принудителна евакуация в град Торецк в контролираната от ВСУ част на Донецката народна република, съобщи назначеният от Киев началник на Донецката областна военна администрация Вадим Филашкин в национален телевизионен ефир, пише РИА Новости.

„Сега евакуацията ще се извършва по много принудителен начин от град Торецк. Освен това продължава евакуацията и от други градове на фронтовата линия“, каза той.

Украинските власти редовно обявяват принудителни евакуации в различни региони. Например, от Авдеевка бяха изведени деца и възрастни хора, защото някои жители категорично отказаха да напуснат.

Освен това се евакуират хора в Харковска и Сумска област; почти всички жители са напуснали някои райони.

Торецк е град в контролираната от Киев територия на ДНР, между Хорловка и Константиновка. Миналата седмица Игор Кимаковски, съветник на ръководителя на ДНР, заяви, че руските войски са завзели няколко височини в посока Торецк и Покровск, което дава възможност за провеждане не само на тактически, но и на оперативно-тактически действия в района.

Според обобщението на Министерството на отбраната през предходното денонощие групировката „Център“ е подобрила тактическите си позиции и е разгромила 24-а и 47-а механизирана бригада на ВСУ в районите на Сокол и Торецк.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!