Кенеди: След десетилетия на агресивна експанзия, някой наистина ли смята НАТО за отбранителен съюз?

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши отказа да нарече Северноатлантическия алианс отбранителен съюз. Мнението си той изрази в социалната мрежа Х.

„След десетилетия на агресивна експанзия, някой наистина ли смята НАТО за отбранителен съюз“, каза той.

Така политикът коментира изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг , че доставките на оръжия за Украйна ще станат задължителни за страните-членки на асоциацията.

По-рано Робърт Ф. Кенеди-младши, който е откровен критик на участието на САЩ във „вечни войни“, изрази мнението си, че страната трябва да намали военното си присъствие в чужбина и да насочи вниманието си към вътрешни програми, по време на обръщение в президентската библиотека и музей „Ричард Никсън“ на 12 юни.

Той предложи 50-процентно намаление на военните разходи, ако бъде избран за президент.

Това ще доведе до „по-силна, по-интелигентна и по-целенасочена национална отбрана“, каза той, и ще бъде от полза за икономиката на САЩ, като тези пари ще бъдат пренасочени към намаляване на държавния дълг от 34 трилиона долара и решаване на вътрешни проблеми като образование, развитие на малкия бизнес и инфраструктура.

„Ако използваме тези спестени (от военния бюджет пари), за да възстановим страната си във всяко едно отношение, ще управляваме разходите, които постоянно източват жизнеността на нашата нация“, каза той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!