Кенеди-младши обясни, кой стои зад преврата в Украйна през 2014 г. ВИДЕО

Кенеди

Кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши заяви, че Виктория Нюланд е в основата на преврата в Украйна през 2014 година. По думите му, именно от САЩ са дошли провокациите, които ескалираха ситуацията до война в Украйна.

КритичноБГ ви представя превод на казаното от Кенеди и откъс от видеото на интервюто му:

„ЦРУ продължава да прави същото. Те се занимават със смяна на режими. Те основно наливат пари чрез Американската агенция за международно развитие, която е марионетка на ЦРУ. Те свалиха правителството на Украйна през 2014 г., с което всъщност започна тази война.

Те похарчиха 5 млрд. долара, за да свалят това правителство и да поставят на негово място свое правителство. Правителство, което беше ръководено от Виктория Нюланд, заместник държавен секретар. Можете да го чуете онлайн.

Месец преди преврата тя дава нареждане на посланика на САЩ в Украйна, където се избира кабинет, нов кабинет. И това очевидно разстройва руснаците, защото те не искат нашите оръжейни системи в Украйна. Не защитавам Путин, не мисля, че той е добър човек, но мисля, че е важно американците да разберат нашата роля и провокациите, които доведоха до войната.“

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!