Кенеди-младши: Русия има поне 1000 ядрени глави повече и по-добри от нашите. Защо я провокираме?

Провокирахме Русия. Не само че допуснахме най-лошата геополитическа грешка, т.е. подтикнахме руснаците да се сбижат с Китай, което е най-лошият геополитически резултат, който можем да си представим, но и по същество дадохме тласък на създаването на БРИКС. Това заяви пред журналисти кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Робърт Кенеди – младши след митинг в Айова.

„Сега 40 държави заплашват да се откажат от долара като световна резервна валута. Ако това продължи, Голямата депресия ще ни изглежда твърде лека“, добави той. 

Робърт Кенеди – младши обърна внимание, че руснаците имат повече ядрени оръжия от САЩ. „Те имат поне 1000 ядрени оръжия повече от нас. И много хора твърдят, че техните оръжия са много по-добри от нашите. Че те имат антибалистични оръжия, които действително работят, които ще спрат ракетите, летящи към Русия, и че нашите оръжия са много по-лоши. Тогава защо провокираме война с ядрена суперсила?“

Кенеди каза пред репортери, че ще преговаря с Владимир Путин за прекратяване на войната (вероятно има предвид, ако бъде избран за президент).

„Това не е за украинската свобода“, каза той за американската роля. „Става въпрос за използване на Украйна в прокси война в геополитически спор между две големи сили.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече