Кенеди-младши обясни, дали САЩ наистина печелят, ако Русия бъде отслабена

Една отслабена Русия ще направи Съединените щати по-малко сигурни. Това мнение изразява в публикувано във вторник интервю за портала Responsible Statecraft, Робърт Кенеди-младши, който обяви намерението си да участва в президентските избори в САЩ през 2024 г. като независим кандидат.

На въпрос, дали е в американския национален интерес президентът на САЩ да преговаря за прекратяване на конфликта в Украйна. „Да. Според сегашната стратегическа визия на Съединените щати войната служи на националния интерес, като отслабва Русия. Но тази визия е погрешна по две причини. Първо, това не е отслабване на Русия. Второ, слаба и нестабилна Русия ще доведе до намаляване на нивото ни на сигурност, а не до подобряването му. Съединените щати и целият свят ще спечелят, ако Русия разбере, че ние не се опитваме да я унищожим„, подчерта Кенеди.

Подобен въпрос беше зададен и на американския политик Корнел Уест, който също възнамерява да се яви на изборите като независим кандидат.

Според него украинският проблем „не може да бъде решен с военни средства“. „Дипломатическото разрешаване на този конфликт е не само в национален интерес, но и отговорност на президента на Съединените щати, който трябва да ръководи този процес заедно с нашите международни партньори в Европа, Азия и Африка“, каза Уест.

Той обеща, че ако бъде избран за държавен глава, „няма да даде на Украйна друг избор, освен да влезе в дипломатическия процес“ като част от ангажимента си да спре да доставя оръжие на Киев „и вместо това да инвестира в мироопазващия процес“.

Кенеди-младши, който преди това поиска номинацията като кандидат от Демократическата партия, се застъпва за прекратяване на американската помощ за Украйна и за ранно започване на преговори за разрешаване на конфликта.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!