Карлсън: Задържането на Дуров е белег на диктатура във Франция. Дотком: САЩ стоят зад всичко! ВИДЕО

Известният американски журналист и водещ Тъкър Карлсън направи интервю с отказалият се от предизборната надпревара независим кандидат Робърт Кенеди – младши в полза на издигнатия от Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп. Двамата засегнаха ареста на Павел Дуров във Франция, който е създател на месинджъра Телеграм.

Тъкър Карлсън, известен, че не спестява истината, с което си навлече немалко неприятности от американската власт, отсече, че задържането на Дуров е „знак за диктатура“ във Франция.

„Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън насърчава Франция и президента Еманюел Макрон в задържането на собственика и основател на Telegram Павел Дуров, който сега е във френски затвор.

Мисля, че това е отличителният белег на диктатура“, категоричен беше Карлсън.

Бившият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди младши отбеляза липсата на свобода на словото в Европа.

Междувременно Ким Шмиц, основател на услугите за споделяне на файлове Megaupload и Mega, по-известен на световната общественост с псевдонима си Ким Дотком, заяви, че правителството на САЩ е отговорно за задържането на Павел Дуров.

„Скандално. Това ще бъде много трудна и дълга битка. #Свобода за Павел“, написа Дотком в профила си в Х.

Той отбеляза, че поради „мащаба, количеството, стила и характера на обвиненията“ към Дуров, няма съмнение, че са координирани от правителството на САЩ.

Той също така добави, че само Министерството на правосъдието на „ненормалния“ собственик на Белия дом Джо Байдън би използвало подобни „мръсни“ правни методи.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!