Карлос Контрера за ПП: Те са проблемът, а не решението. Тепърва ще лъсва, какво са надробили

от Лазар Лазаров
Карлос Контрера

Тепърва ще лъсва наследството на Асен Василев…Хазната е почти опоскана, а от днешните изявления става ясно, че дупката в приходите от ДДС идва от митниците. Да, същите тези митници, станали предмет на скандала с контрабандистите, повлекли и Главния секретар на МВР. Това  заяви общинският съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера в личния си профил в социалната мрежа „Facebook“.

Ето какво още пише той:

„Причините за неизпълнението на приходите от ДДС в митниците могат да бъдат две – контрабанда и спад на вноса, което пък е индикатор за спад на потреблението. Може и да се комулират. Това трябва да се провери.

Със сигурност финансовата политика на пълен разгул, прокламирана от Асен Василев, тепърва ще дава плодовете си… Абсолютно лаишки Парламентът прие бюджетът на Василев с изкуствено раздути приходи и раздути разходи. Задава се криза с публичните разходи, благодарение на зловредната и панаирджийска политика на Промяната.

Леви политики с десни мерки е бозата, която Промяната натвори, а сега попарата щи я сърбаме всички. Не знам колко пъти тези трябва да счупят държавата, за да се сетите, че те са част от проблема, а не решението!“

Критично припомня, че по-рано бившият вече премиер Николай Денков заяви в интервю за британското издание Financial Times, че  корупцията в България продължава да бъде основен канал за руска намеса и е допринесла за разпадането на управляващата коалиция.

Преди това депутатът от ГЕРБ Делян Добрев направи равносметка на кабинета „Денков“. Само за няколко месеца се оказва, че са раздадени милиони левове за бонуси на фона на ширещата се безпрецедентна бедност и мизерия в България, посочи той.  „Част от назначенията са получили немислимите 22 000 лева бонуси!“ – отбеляза Добрев.

Източник: Фокус

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!