Кардамски: Зеленски не само вече пречи на САЩ, но дадоха и сигнал, че е извън играта

Wall Street Journal излезе вчера с обзорен материал, че лично просроченият от 20 май т.г. президент на Украйна Владимир Зеленски е наредил взривяването на Северен поток. Изданието набърква и бившия главнокомандващ на ВСУ Валерий Залужни. Статията даже беше преразказана и от либералните ни медии, което е показателно за обръщане на тренда.

Припомням, че Северен поток беше взривен през нощта на 26 септември 2022 г. Течове на природен газ имаше по тръбопроводите на две места. Компанията Nord Stream AG обяви, че аварията е станала на три тръби едновременно, а едната е на газопровода Северен поток – 2.

Преди да излезе обаче статията в Wall Street Journal се появи информация, за която писах в сайта Критично, че Главна прокуратура на Германия е издала заповед за арест на украински гражданин, заподозрян в извършване на саботажа. Любопитно е, че това е станало в началото на лятото,

но го обявяват само ден преди да излезе репортажът на Wall Street Journal, т.е. на 14 август.

В статията на американската медия има и забавна част. ЦРУ били искали канцеларията на Зеленски да спре операцията в последния момент. Тогавашният все още легитимен президент казал на ген. Залужни да не взривява тръбите, но той, видите ли, пренебрегнал заповедта и продължил на своя глава.

Сиреч, ЦРУ са добрите герои, а лошите са украинското ръководство начело с президента и шефа на армията им.

В Wall Street Journal няма и дума за казаното не от кого да е, а лично от президента на САЩ Джо Байдън още на 8 февруари 2022 г. Нека си спомним:

„Северен поток 2“ няма да има, ако Русия нападне Украйна. Това означава руски военни и танкове отново да пресекат границата на Украйна, тогава няма да има „Северен поток 2″. Ще сложим край на проекта“.

Много е плитка паметта на американския вестник. Услужливо плитка!

Сега за нелепиците. Дори да приемам, че от Wall Street Journal са прави и ЦРУ нямат нищо общо с взрива на Северен поток 1 и 2 остава да виси въпросът:

как няколко украинските водолази, при това аматьори, са успели да спуснат поне четири 500-килограмови бомби във водата от кокетна ветроходна лодка.

Същата не е имало спускателни съоръжения, като кран. Как въпросните украински аматьори са замъкнали половин тонните бомби на 80 метра дълбочина, намерили са точното място по тръбопровода, за да нанесат максимални щети и пр. и пр. Отговор на тези съществени въпроси няма.

Буди подозрение факта, че в рамките на 24 часа излиза и статията в Wall Street Journal и новината, че през лятото германската прокуратура е издала заповедта (или заповедите) за арест. Ясно е, че на Германия е била дадена „зелена светлина“ от САЩ да го направи. Защо ли? Както пише сайтът Dissident главният прокурор на Германия и изобщо съдебната им система изобщо не е независима. Тя е вкарана в зависимост със закон!

Проверка на КритичноБГ показа, че В Германия има Закон за конституцията на съдилищата (GVG) и член 146 гласи:

„Служителите на прокуратурата са длъжни да изпълняват официалните указания на своя ръководител.“ А шефът на прокурора, е регламентиран в член 147 от GVG: това е съответният… министър на правосъдието.

Министрите са политически лица, които се назначават от правителството, в случая на Олаф Шолц. Същият, който знаеше за заканата на Джо Байдън САЩ да взривят газопроводите и нищо не направи!

Коренът зад координираната акция между американската медия и германската прокуратура вероятно трябва да търсим другаде. Както казва Дмитрий Седов, „на американците им е писнало от Зеленски. И сега им се удаде добър шанс и му махнаха за сбогом (организирайки му блицкрига в Курск, бел на Критично). Знаеха, че руският пръстен около нацистите в Курска област неминуемо ще се затвори, както се затваря примката на вълчи капан“. И още:

Казиното (САЩ) е готово да се пазари с Москва, а той пречи на сделката. 

Войната в Украйна е воденичен камък в момента на демократите в САЩ преди изборите, а те стоят в нагнетяването, логистиката и поддържането на този конфликт. В оставащото време до вота те може и да се опитат да се облекат в пелерината на миротворци, че са спрели войната и кръвопролитията, организирали мирна маса на преговорите, за да помогнат с пиар ход на кандидата им за президент Камала Харис. Плитко, но може да проработи пред американските избиратели.

В мирните преговори със сигурност няма място само за един и това е Зеленски, на който мандатът изтече на 20 май. Той няма легитимност да преговаря и да подписва!

Всъщност нямаше място и на срещата на НАТО във Вашингтон в средата на юли, защото е най-обикновен украински гражданин. Нямаше място и на мирната среща в Швейцария, състояла се месец преди това. Но тогава Западът, който потъпква всичките си демократични ценности и правила нямаше нищо против гражданинът Володѝмир Олекса̀ндрович Зелѐнски, бивш президент на Украйна, известен не по малко и като комика от Студия „Квартал-95“, да се шляе на събитията. Защото по това време не бяха отстранили още Байдън и избрали Харис и която трябва спешно да наложат като аалтернатива. А тя не грее с особени качества, освен, че беше втора след първия.

Важен елемент в статията на Wall Street Journal не е Зеленски, а ген. Залужни.

За първия е ясно, че е въпрос на време е САЩ да го отстронят от пътя си. Пречи им и отдавна ги дразни с поведението и решенията си. Но фактът, че намесват Залужни в статията си, че не се е подчинил на тогавашният украински президент и е продъжил акцията по взривяването на Северен поток идва да покаже, че той няма да е негов замесник, въпреки очакванията на мнозина украинци. Ако не друго, генералът се ползваше с безукорен авторитет в украинското общество.

Е, САЩ току що обясниха на Украйна за следващия им президент- няма да е който изберете вие, а който ви сложим ние!

Както беше поне и последния път…

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!