Кардамски: Вероятно Лондон стои и зад убийството на Хания, и планираното покушение на Путин и Белоусов. Бунтовете в Англия може да са отговор на Вашингтон. ВИДЕО

За обясняване на превземането на района край руския град Курск от ВСУ има две хипотези. Първата, която първосигнално би била представена от анализаторите е слабост в руското разузнаване. Ако тази хипотеза е вярна, означава, че НАТО е планирал пробива отдавна и Русия е подценила тази вероятност. Вече е ясно, че град Суджа е превзет от ВСУ, а ветераните от Вагнер и бойците на чеченската Ахмат се включиха в защитата и ще прочистят района от руските войски. Това заяви политическият анализатор и главен редактор на сайта КритичноБГ Валентин Кардамски в предаването Студио Х, с водещ Катя Илиева по ТВ 7/8

Според него обаче хипотезата, че Русия умишлено е пуснала ВСУ да навлязат натежава повече. Причините за това могат да бъдат две. Първата е, да се отклони вниманието от напрежението по оста Иран – Израел и втората е, Москва да има мотив да продължи бойните действия до превземането на Одеса и други градове.

Кардамски обясни, че зад опита за покушение на руския президент Путин и военния му министър Белоусов стои Лондон. „Нали нямаме илюзии, че украинското ГРУ може да организира подобно нещо?“

Той припомни, че именно Белоусов се е обадил на 12 юли, над две седмици преди планираната дата за убийството (28 юли) в Санкт Петербург, на ръководителя на Пентагона Лойд Остин, за да го информира. Според редица информационни източници, шефът на Пентагона е бил изключително изненадан, което доказва, че не САЩ стоят зад организацията.

Анализаторът припомни, че бразилският журналист Пепе Ескобар е публикувал позиция, в която заявява, че вероятно разговорът е бил особено остър от руска страна.

След последвалия разговор заемащият длъжността президент Владимир Зеленски рязко е обърнал позицията си и е заговорил за мир, и че отказът от територии в полза на Русия би станал само с референдум.

Вероятно Лондон е участвал и зад покушението на лидера на ХАМАС Исмаил Хания на територията на Иран, ден след инаугурацията на новоизбрания президент Масуд Пезешкиан, каза Кардамски. По думите му Израел, а по същество и Лондон, завещават на САЩ още една война, освен тази в Украйна, в Близкия Изток.

Кардамски беше категоричен, че с провокирането на допълнително напрежение в региона, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е прекачил и „червени линии“ на Вашингтон, което му гарантира предсрочни избори, след президентските в САЩ.

Анализаторът коментира още, че не най-вероятно ЦРУ да стоят зад подпалването на антимигрантските бунтове във Великобритания, в отговор на политиката на Лондон, насочена срещу САЩ.

Валентин Кардамски обясни още, че най-вероятно отговорът на Иран срещу Израел ще е на 12 срещу 13 август – най-тъжният ден в еврейския календар Тиша БеАВ – денят в който страдат за разрушаването на Първия и Втория храм.

В този смисъл Иран няма да има за цел да разрушава инфраструктура, а с удара си да предизвика болезнен емоционален ефект в евреите. Така ще спази настоването на САЩ, Русия и Китай да не е твърде агресивен в отговора, за да не прерасне в регионална война.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!