Валентин Кардамски: Четирите аса в ръката на Тръмп за голямата му цел

Четирите аса в ръката на Тръмп за голямата му цел.

Първото асо – войната в Украйна
Тръмп ще спре войната в Украйна.  Обещан ангажимент към избирателите да изпълни най-напред. Каза, че ще стане дори преди клетвата му.
Всъщност Тръмп вече се държи като действащ президент. Зеленски му се обади. Вероятно му е било намекнато да го направи. Каквото и да му е казал Тръмп е дал да се разбере, че ще стане, както той е решил.

Очаквам Зеленски в скоро време да заговори още по-ясно за мирно споразумение.

 

С този ход Тръмп ще изглежда в очите на американците и света като миротворец 

Но това е само пиар ход. Не вярвам да се интересува от жертвите от украинска и руска страна. Истинската му цел е да спре огромния изтичащ финансов ресурс от пробитата хазна на САЩ за Украйна без това да носи на страната му, какъвто и да е дългосрочен дивидент.

Този ресурс е жизненоважен на Тръмп не само да спре потъването на САЩ в икономическо и финансово отношение, но и за друга негова цел – планираната реиндустриализация. 

За да си спести проблеми с мощното военно лоби, което се храни от войни, ще му даде друга по-гореща такава – срещу палестинците в Газа и хусите в Йемен. Вторите блокират голяма част от морския трафик, от което губи не само европейската икономика, от която Тръмп няма основание изобщо да се вълнува, (освен да обложи с 10% мито всяка продавана на територията на САЩ европейска стока), но и американската.

Помощта му към воюващия Израел е истинският дивидентът за САЩ. Най-голямото новооткрито газово находище е до Ивицата Газа – Левиатан. Нямам съмнение, че след края на войната в основата на добива на газ ще са американски компании. Това гарантира сериозен и дългосрочен финансов поток за Америка, а не хвърлените пари на вятъра в Украйна.

Второто асо – мигрантите
Вторият ангажимент е свързан със спирането на големите маси нелегални латиноамерикански мигранти. И сега биват пускани произволно и в огромни количества в САЩ от администрацията на Байдън. Американските граждани, особено в южните щати, вдигнаха ръце от мародерството им – разбити домове, обири на магазини, насилие във всяко отношение. Част от тях не могат и не искат да се интегрират. Затова и Тръмп планира депортация.

С този ход Тръмп ще изглежда в очите на американците, като човек на реда

То това също е пиар ход. Истинската му цел вероятно е друга. Както вече стана ясно, сред тях има много криминогенни елементи, които могат да бъдат лесно договорени от демократите в бъдеще за създаване на размирици и бунтове. Това означава оспорване на авторитета на Тръмп и най-вече проблеми.

Той е наясно, че няма как да депортира всички, защото ще е нужен колосален финансов ресурс за подобна цел. Ще върне само криминогенните елементи.

Ще остави онези, които са готови да работят за възстановяване на амортизираната и вече рушаща се инфраструктура на САЩ – пътища, магистрали, канализация, ж.п. и пр. Инфраструктурата е важен елемент за планираната от Тръмп реиндустриализация.

Третото асо – връщане на консервативните ценности

Протест на ЛГБТ активисти пред Белия дом

Третият ангажимент, който Тръмп пое към избирателите е връщане на консервативните ценности.
Днес обикновеният хетеросексуален американец е  буквално потиснат. На пиедестал се издигат хора с крайно и агресивно афиширана друга сексуална ориентация, отричащи не просто нормалността, но и задължаващи всички други да следват техния начин на живот. Политиката на Байдън и демократите стигна дотам, че да се назначават на ключови позиции хора, които са само и единствено с друга сексуалност, както и да бъдат отстранявани от работа, хетеросексуални американци.

Истината е, че западният човек, в това число и американецът, от години е бил толерантен и отворен към хората с хомосексуална ориентация. Но днес искат от децата му да се превърнат непременно в хомосексуалисти, да им сменят хирургически пола. Но американците не искат да индоктринират децата им. Отричането на „демократичните“ и връщането към консервативните ценности от Тръмп отново е пиар ход.

С него ще влезе в ролята на онзи, който връщаща нормалността

Истинската цел на Тръмп вероятно е да спечели дългосрочното доверие на сънародниците си! То ще му гарантира провеждането на други политики, които може да са не само непопулярни, но и болезнени за американското общество.

Четвъртото асо – реиндустриализация на САЩ
Тръмп е наясно и за скритата инфлация в САЩ и за необявения реален размер на безработицата от администрацията на Байдън. Днес американският долар губи доверие на световните пазари, страната е изправена пред икономически проблеми. Дългът галопира. Само лихвите по покриването му са вече повече, отколкото САЩ дават за отбрана. Миналият месец за покриване на лихвите по държавния дълг бяха налети 30% от бюджетните приходи. Това е абсолютна катастрофа!

Единственият начин Тръмп да овладее ситуацията е да реже всички странични финансови разходи. Не е изключено да започне да съкращава раздутата администрация. Вероятно ще засегне и социалните сектори и придобивки.

Но най-много ще реже военните разходи. Вече обясних по-горе за причините да иска да спре войната в Украйна.

Това не е пиар ход. Но е само първата част от планираното изпълнение на основната му цел – реиндустриализацията на САЩ за която говоря от първия ред.

С тази политика Тръмп ще влезе в ролята на реформатор

Тя ще помогне на икономиката да се изправи, ще намали безработицата, защото ще има нужда от работна ръка, ще генерира продукт, който да реализира на световните пазари и пр. Да не забравяме девиза на Тръмп – Да направим Америка велика отново!

Голямата цел

Тези четири аса на Тръмп ще гарантират голямата му цел – да заличи до основи всичко направено от Байдън и Демократическата партия: Войната в Украйна срещу Русия, приемственост към мигрантите и различията над нормалността. И ще може (надявам се) да реши завещаната му финансова криза.

Ако успее с четирите аса дълго време демократите няма да могат да се изправят!

Тръмп вече има фаворит за президент на Републиканската партия за следващите избори – Джей Ди Ванс.

Ще покори и всички надигащи глава лобита в собствената си партия, т.е Тръмп ще е републиканската партия и Републиканската партия ще е Доналд Тръмп. 

Какво ще стане с Европа?

Тръмп не се интересува от Европа, освен да е пазар на реиндустриализирана Америка. Ще вземе от нея каквото може – интелектуалния капацитет и последните силни производства. Ще ѝ подхвърли част от НАТО, ако тя го издържа на 100%. Нали я е страх от Путин? Ще плаща за глупостта си, докато смъкне и последната ѝ кожа. 

Не изключвам да ѝ хвърли и сметката за възстановяването на Украйна.

Тръмп си има и в Европа вицепрезидент – Виктор Орбан, но за това вече съм говорил. А с Урсула, урсулите и урсулианците ще се разправи по начин, който Тръмп най-добре умее – първо ще ги унижи, после ще ги подчини. И те ще веят знамето му първи – начело на всяка политическа манифестация.

Чак след като ги унижи и подчини, ще ги ликвидира политически.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!