Камерън: Ще е погрешно войници на НАТО да убиват руски войници. Ще ескалира войната

Изпращането на войски на НАТО в Украйна би било опасна ескалация. Това заяви на 3 май британският външен министър Дейвид Камерън в интервю за Sky News.

Не бих изпратил войници на НАТО в страната, тъй като това би било опасна ескалация. Това също не е необходимо“, подчерта ръководителят на британската дипломация, в контекста на заявено подобно желание от френския президент Емануел Макрон.

Той отбеляза, че западните страни са обучили повече от 60 хиляди украински военнослужещи.

„Мисля, че би било погрешно войниците на НАТО да убиват руски войници“, добави Камерън.

Така той коментира изявлението на френския президент Еманюел Макрон за разглеждане на възможността за изпращане на войски на НАТО в Украйна, направено на 2 май. Френският лидер отново заяви, че не изключва възможността да изпрати свои военни в Украйна.

Политикът отбеляза, че условието за това ще бъде искане от Киев или пробив на фронтовата линия от руските войски.

Ден преди това Камерън каза, че Украйна има право да използва оръжия, предоставени от Лондон, за да нанася удари по цели в Русия и че Киев трябва да реши дали да го направи. Той също така обеща 3 милиарда британски лири (3,74 милиарда долара) годишна военна помощ за Украйна „колкото е необходимо“.

Официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че изявленията на Камерън за допустимостта на украински удари по цели на руска територия са „публична тайна“, тъй като Западът води открита война срещу Русия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!