Камерън се зае да показва на Путин, че имал грешни сметки за войната

Аргументите му били в задругата на Запада

от Лазар Лазаров
Камерън

Британският външен министър Дейвид Камерън определи общата работа на западните политици като доказателство, че руският президент Владимир Путин греши относно възможността за победа в конфликта в Украйна. Ръководителят на Министерството на външните работи написа за това в социалната мрежа X, предава ТАСС.

„Две години след пълномащабна инвазия, Путин вярва, че все още може да измъкне победа. Наша работа е да му докажем, че греши“, посочва Камерън.

ТАСС припомня, че на 24 февруари министърът на външните работи на Обединеното кралство и полският му колега Радослав Шикорски публикуваха съвместна статия в Politico и The Sun. В нея те заявяват, че западните съюзници на Украйна трябва да се съсредоточат върху пет приоритетни области на подкрепа за Украйна, включително отнемането на замразените активи на Русия.

Критично припомня, че по-рано върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви, че изходът от войната в Украйна може да се реши през следващите месеци, а Западът трябва да засили помощта си за Киев.

Борел пророкува, кога ще приключи войната в Украйна

Путин

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!