Камала си призна – готова била да седне в стола на Байдън!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че е готова да изпълнява функциите на държавен глава, тъй като притесненията на избирателите относно възрастта на американския лидер Джо Байдън нарастват с всеки изминал ден, пише Wall Street Journal. 

„Готова съм да изпълнявам задълженията си. Няма съмнение за това.“

Според Харис тя се справя добре с работата си, а тези, които следят работата ѝ, признават способността на вицепрезидента да ръководи.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ

Както отбелязват журналистите от Wall Street Journal, напоследък кръгът от задачи на Харис значително се е разширил: от въпроси, свързани с политиката на администрацията на президента по отношение на абортите, до ситуацията с военните действия в ивицата Газа.

На 8 февруари специалният прокурор Робърт Хеър завърши разследването на неправилното съхранение на класифицирани документи от страна на Байдън, в резултат на което президентът можеше да понесе наказателна отговорност. Повод за производството станаха документите, намерени в гаража на къщата на американския лидер в Уилмингтън. Те принадлежали на времето, когато той е бил вицепрезидент в администрацията на Барак Обама.

В доклада се отбелязва, че американският лидер е държал документите при себе си „по невинна грешка“ заради проблеми с паметта. В хода на общуването с екипа на специалния прокурор Байдън не можел да си спомни дати и бил объркан в детайлите.

„По време на интервютата с нашия екип паметта на Байдън го провали. Той не можа да си спомни кога е бил вицепрезидент, забрави в първия ден на интервюто кога е приключил мандатът му„, се казва в доклада. Освен това американският лидер не помнел датата на смъртта на сина си.

На свой ред Байдън направи необявено обръщение към нацията, в което остро коментира доклада на специалния прокурор. Той отговорил, че с паметта му всичко е наред и не се нуждае от съвет.

86% от гражданите на САЩ смятат, че Байдън е твърде стар за нов президентски мандат. За това свидетелстват резултатите от проучване на ABC News съвместно с Ipsos. В същото време 59% от анкетираните заявяват, че както Байдън, така и кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп са „много стари“, за да се борят за президентския пост.

Байдън е най-възрастният президент на САЩ, който на 20 ноември навършва 81 години. Ако спечели президентската надпревара през 2024 г., той ще бъде на 82 години, когато встъпи в длъжност, и на 86 години, когато завърши втория си мандат. Обкръжението на политика редовно предприема превантивни мерки, за да намали риска от поредното му падане на публично място или проява на забрава. Въпреки критиките обаче самият шеф на Белия дом настоява, че няма здравословни проблеми.

Източник: Лента.Ру

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!