Калининград отговори остро на заплахите на литовския посланик да го неутрализира

Близо бил и Балтийският флот "Червено знаме"

от Лазар Лазаров
Калининград

Балтийско море никога няма да стане вътрешно море на НАТО. Това заяви прессекретарят на губернатора на Калининградска област Дмитрий Лисков в интервю за РИА Новости, предава Lenta.

В коментар за думите на литовския посланик в Швеция Линас Линкевичус, който заплаши да неутрализира Калининград в случай на заплаха за страните от НАТО и да превърне Балтийско море във вътрешно море на Северноатлантическия алианс, Лисков припомня, че Русия има три големи пристанища в Балтийско море – Калининград, Санкт Петербург и Уст-Луга.

В допълнение, там е разположен двойният Балтийски флот „Червено знаме“.

Лисков също подчертава, че жителите на Калининград живеят на своята земя и развиват региона. „Съседите дрънчат с оръжие, изведнъж забравили за 20 години съвместно добросъседство. Съветвам нашите съседи, преди да си позволят публично да правят подобни изявления, за да не се изложат като идиоти пред целия свят, да проучат тези въпроси, отговоря той на заплахите на Линкевичус.

По-рано сенаторът от Съвета на федерацията от Калининградска област Александър Шендерюк-Жидков в разговор с Lenta.ru заяви, че думите на балтийските държави за неутрализирането на Калининград са измислица и отдавна не се приемат на сериозно от Русия . Според него агресивните изявления на Литва са последица от липсата на собствени победи на вътрешния фронт.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!