Калин Тодоров: Игрите на Бафомет

Фейсбук

ИГРИТЕ НА БАФОМЕТ
Чудя се, дали е случайно, че Том Круз беше избран да пренесе Олимпийския огън от Париж до Лос Анджелис?
От официалната трибуна на „Парк дьо пренс“ церемонията наблюдаваше домакинът Еманюел Макрон. Той беше катапултиран в Елисейския дворец директно от банката на Ротшилд, с ходатайството на Жак Атали, наричан „ученик на дявола“.

Том Круз изигра, заедно с Никол Кидман, главната роля във филма на Стенли Кубрик „Широко затворени очи“, даван и в България. Най – важните му кадри са снимани в имението на Ротшилд Фериер, край Париж. Те повтарят почти дословно истинско маскарадно окултно парти, със симулация на сатанински ритуали, състояло се през 1972 година.

В навечерието на Коледа, баронеса и барон Мари – Хелен и Ги дьо Ротшилд канят каймака на парижкото общество на „Бала на илюминатите“. Поканите са дело на сюрреалиста Рене Маргит и текстът може да бъде разчитан само с помощта на огледало. „Дрескодът“ е черни дълги рокли и фракове и маски на животински глави. Замъкът е осветен, сякаш гори, както е в „дяволския филм“ на Роман Полански „Деветата порта“.

Между гостите са членове на европейските кралски дворове, на политическия и финансов елит, като Мария – Габриела Савойска, актрисите Одри Хепбърн и Катрин Деньов и художникът Саладор Дали, автор на много от маските.

Никой не е разказал, какво се е случило на „Бала на сатаната“. Но от него изтекоха снимки, на които гостите са с маски на глигани, на елени, на кафези за птици, а домакинът ги посреща в костюм на Бафомет – човешка фигура с рога на козел, която символизира Луцифер в ритуалите на окултните движения и тайните общества.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!