Какви ще са новите граници на Русия, според Медведев?

от Лазар Лазаров

След като вчера заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев представи карта на която се виждат нови граници на Руската федерация, пресата днес коминтира събитието на Световния младежки фестивал в Сочи

Според Pravda.ru. Медведев уточнява, че „териториите по двата бряга на Днепър са неразделна част от историческите стратегически граници на Русия“. Следователно Русия не анексира нищо, а само възстановява историческите си граници, пише изданието.

Медведев подчертава, че Руската федерация няма териториални спорове със съседните страни. Тоест, става дума само за Украйна, която се е превърнала в заплаха за съществуването на Руската федерация и „следователно няма да съществува.“

Това е намек към останалите страни от Общността на независимите държави – дръжте се прилично и всичко ще бъде наред„, пише Правда.

Вероятно в Москва няма и няма да има доверие в това, така че Руската федерация сама ще гарантира това статукво. Картата зад заместник-председателя на руския Съвет за сигурност изглежда интересна. Според него цялата територия на бивша Украйна отива към Руската федерация, но Виницката област е част от Румъния, а Житомирската област е част от Полша. Самата Украйна остава в границите на Киевска област. Но както заявява руският президент Владимир Путин, „Киев е руски град“, а Житомир е негово предградие, пише Правда.

Защо Медведев прави такова щедро предложение на поляците и румънците? Според украинския телеграм канал ZeRada това е бонус за тези страни, които влизат в преговори на настоящия етап. Русия, според автора на канала, намеква, че Киев е направил грешка, когато е решил да напусне „Истанбул“ /има се предвид мирните преговори/ и да започне контранастъпление – това е вдигнало залозите. И следователно „трябва да плати за грешката с допълнително отчуждаване на територии“. 

Според ZeRada Румъния и Полша са близки до Великобритания. Следователно това предложение може да се разглежда като оферта към британците. В допълнение тези две страни са основни в логистиката на военните доставки за Украйна.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност смята, че ако Западът признае Руската федерация, той ще признае и всички региони, които са част от нея според Конституцията. Затова Москва не се интересува от словесните пасажи на Запад за непризнаване на включването на обединените земи в Руската федерация.

Медведев е убеден, че Руската федерация ще доведе Специалната военна операция в Украйна „до логичния й край“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!