Как вкараха неподозиращия Тодор Тагарев в ролята на хубавата Елена в преговорите

Тодор Тагарев

Кандидатурата на Тодор Тагарев за военен министър взривила преговорите за бъдещо правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, пише Епицентър.БГ. Медията влиза в дебрите на следващия скандал, който разтриса темелите на властовата сглобка, която непрекъснато твърди, че се е занитила в името на народа и на България, а ние даже не създаваме впечатление, че им вярваме.

Таченият от някои и крайно недолюбван от други в обществото Тодоор Тагарев бил вкаран без той да иска в митичната роля на хубавата Елена.

Така започнала епичната неолиберална война у нас – едни не го искат – други им го тикат на принципа: Няма – няма!

Епицентър пояснява, че от партията на Бойко Борисов категорично отказали досегашният военен министър в правителството на академика – Денков да продължи да изпълнява същите функции в кабинета на Габриел – европейката от Хаджидимово. 

Тодор Тагарев

Причина за нежеланието обаче не била, защото части от обществото ясно показват недолюбването си към Тагарев, а защото не бил достатъчно чевръст в изпращането на военната помощ за Украйна и по този начин провалял политиката на САЩ.

КритичноБГ припомня, че от ГЕРБ се възмущаваха на пръв поглед искрено пред медиите, че обещаните БТР-и да бъдат харизани от България на Украйна още не са стигнали, а украинските войници на фронта студуват без друга родна емоционална подкрепа – топли ръкавички с пет пръста, вероятно изплетени от отдадени на каузата сини баби-реститутки от центъра на София. Дали неизпълнението на тези задачи е настървило посолството на САЩ срещу представящата се за родолюбива наша власт – историята мълчи, но със сигурност от ГЕРБ се насъскали срещу Тагарев, постът на който символизира ярко верността на сглобката към неолибералния Запад. 

От друга страна пък другите заклети изпълнители на повелите на демократичния Запад – кълката в сглобката от страната на ПП-ДБ обаче не отстъпват от искането си именно Тагарев да продължи да бъде министър на отбраната и в кабинета на Мария Габриел. 

Заради непреодолимите противоречия от гледна точка на отбрана на европейските ценности в малка България между двата екипа, водени от европейката от Хаджидимово Габриел и  символът на академизма в лицето на Денков, преговорите затихнали вчера в 16.00 часа след скандал, е информацията, с която Епицентър. бг разполага.

ГЕРБ са дали срок на ПП-ДБ до 19.00 часа вчера да отговорят дали ще променят позицията си за Тагарев.

От партията на Бойко Борисов казали, че ако харвардските отличници не я променят, повече преговори нямало да има, а Мария Габриел ще отиде в понеделник при президента Румен Радев със състав на правителство без Тагарев в него.

Този състав ще бъде внесен за гласуване в сряда или четвъртък в парламента. Ако ПП-ДБ не го подкрепят, отиваме на избори.

Защото и Борисов, и от Денков заявиха, че ако кабинетът не стане с първия мандат, на ход са предсрочните избори.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!