Как изглежда според Медведев „мекият“ вариант за мир с Украйна?

от Лазар Лазаров
Дмитрий Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предложи своя формула за мир в Украйна. Политикът очерта седем от неговите точки в Telegram, предава Lenta ru.

Първата точка на Медведев e признаването на военното поражение от страна на Киев. Той отбелязва, че това ще означава демилитаризация на Украйна. Освен това заместник-председателят на Съвета за сигурност предлага да се проведе принудителна денацификация в Украйна и да се забрани присъединяването й към военни съюзи без съгласието на Русия.

Четвъртата точка, която Медведев посочва, включва оставката на всички украински власти и незабавното провеждане на избори под наблюдението на ООН. Временният парламент на страната ще трябва да вземе решение за изплащане на компенсации на Русия и за признаване на цялата украинска територия като част от Русия, заявява политикът в петата и шестата си точка.

Последната точка от програмата, предложена от Медведев, е признаването от ООН на акта на обединението на двете страни. Заместник-председателят на Съвета за сигурност отбелязва, че представената от него формула за мир е нейният мек вариант.Смятам, че това е въпросът, по който може да се търси доброжелателен консенсус с международната общност“, заключва той.

Lenta припомня, че по-рано Медведев коментира руската ракетна атака срещу Одеса, докато украинският президент Владимир Зеленски е бил в града. Според Медведев, ако руската армия е искала да удари кортежа на Зеленски, тази цел е щяла да бъде постигната. В същото време заместник-председателят на Съвета за сигурност изрази съжаление, че ударът е нанесен по предварително планирана цел без възможност за нейното коригиране.

Критично припомня, че на 5-ти март заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия представи карта на която се виждат новите граници на Руската федерация след края на войната в Украйна. 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!