Кадиров за атаката на ВСУ над цивилни в Севастопол: Показаха, че са бандити

Ракетната атака на ВСУ срещу гражданската инфраструктура на Севастопол подчертава същността им като откровено бандитско, страхливо и подло формирование, заяви чеченският ръководител Рамзан Кадиров.

„Подобни терористични действия само подчертават същността им като откровено бандитско, страхливо и подло формирование. Убеден съм, че възмездието за тези отвратителни престъпления на киевския режим ще дойде много скоро“, написа Кадиров в своя канал в Telegram, цитиран от РИА Новости.

Ръководителят на региона отбеляза, че вместо да излязат на бойното поле, ВСУ, както винаги, „предпочитат безмилостно да бомбардират и да проливат кръвта на невинни хора“.

Кадиров обръща внимание на факта, че буквално „под носа им“ е фронтова линия. Той изрази съболезнования на семействата и близките на загиналите при ракетните удари и пожела на ранените бързо възстановяване.

На 23 юни в 12,15 ч. местно време беше извършен умишлен терористичен ракетен удар от ВСУ по Севастопол с пет американски оперативно-тактически ракети ATACMS, снабдени с касетъчни бойни глави.

В хода на отблъскването на ракетната атака руската противовъздушна отбрана прихвана четири ракети ATACMS.

Детонацията на касетъчната бойна глава на петата ракета ATACMS на САЩ във въздуха доведе до многобройни ранени и жертви сред цивилното население в Севастопол.

Наранявания с различна тежест имат 144 души, от които 82 бяха хоспитализирани, включително 27 деца. По последна информация четирима загинаха: две деца и двама възрастни.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!