Кадиров каза, дали синът му е оказал насилие над Никита Журавел, който изгори Корана

Главата на Чечня Рамзан Кадиров показа видеозапис в канала си в Телеграм, на който се вижда как синът му Адам Кадиров бие Никита Журавел, арестуван по обвинение в изгаряне на Корана от сина на политика.

На публикуваните кадри се вижда как Адам Кадиров рита Журавел, след което го хвърля на пода и продължава побоя.

Ето и целия пост на Рамзан Кадиров:

„Не обичам недоизказаните неща. Винаги е по-добре да се сложи крайна точка – вярна и честна.

В интернет все още се водят спорове за това, че Адам Кадиров е пребил изгорелия Свещения Коран Никита Журавел, съучастник на украинските служби за сигурност. Така ли е било или не?

Пребил го е и е постъпил правилно.

Нещо повече, смятам, че всеки, който посяга на което и да е Свещено писание, включително като го изгаря демонстративно, който е обидил десетки милиони граждани на нашата голяма страна, трябва да бъде строго наказан.

В нашата страна има уникален закон за защита на Свещеното писание, подписан от президента на Русия Владимир Владимирович Путин. Религиозните ценности на гражданите на страната се защитават от държавата на най-високо ниво. И провокаторите не могат да отнемат това!

Ниските прояви на посегателство върху свещеното са присъщи само на цинични, неморални, безгръбначни и корумпирани хора, които искат да внесат раздор в обществото, което нашата държава възпитава в идеалите на толерантността, търпимостта и любовта един към друг. Тези мерзавци не разбират езика на убеждаването, не искат да градят държавата, да я развиват. Те не искат всички в Русия да живеят рамо до рамо в мир и разбирателство. Такива провокатори и предатели са болен тумор на тялото, който трябва да бъде прегорени.

Без да преувеличавам, да, аз се гордея с постъпката на Адам. Той винаги се е отличавал с желанието си да израсне не сред връстниците си, а сред по-възрастните, като по този начин развие от възрастните идеали за чест, достойнство и защита на религията си. Уважавам избора му.“

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече