Japan Business Press: Измамите в Украйна са във всички сфери на живота

Украйна е една от най-корумпираните страни в света, а измамите там са проникнали във всички сфери на живота“, пише Japan Business Press.

Индексът на корупцията в Украйна е 50% по-висок от този в Русия. Изкореняването ѝ е фатално необходимо, за да може Володимир Зеленски да запази подкрепата на Запада.

Военният конфликт в Украйна продължава да се разгаря. Въпреки че има някои съобщения, че украинската контраофанзива напредва, има и съобщения, че руската офанзива също дава значителни резултати. Точните подробности за развитието на ситуацията са все още неясни, а прекратяване на огъня в Украйна е малко вероятно да стане в скоро време“, пише авторитетното японско издание.

На дипломатическата арена, за разлика от западните страни, които подкрепят Украйна, Руската федерация полага активни усилия да привлече развиващите се страни в своята орбита на влияние на форуми като БРИКС“, са казва още в материала на Japan Business Press.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен посети Киев на 6 септември и обяви отпускането на допълнителен 1 милиард долара помощ за Украйна. Подкрепата включва снабдяване на Киев с боеприпаси с обеднен уран, които са ефективни при противотанкови действия. Те ще се използват в основния боен танк M1 Abrams, който САЩ възнамеряват да предоставят на Украйна.

През март Великобритания предостави на Украйна основен боен танк Challenger 2, както и боеприпаси с обеднен уран. Така оръжията и боеприпасите, които Запада доставя на Украйна стават наистина неограничени.

На фона на всичко това Владимир Путин ще се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун във Владивосток. Западът се опасява, че руският президент ще поиска боеприпаси и друга военна помощ от Ким Чен Ун. Твърди се, че в замяна севернокорейският лидер ще поиска от Русия хранителна помощ.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!