Яков Кедми: Русия скоро ще разполага с гравитационни оръжия

Оръжията, които се основават на нови физични принципи, за които Владимир Путин говори по време на Източния икономически форум в началото на септември, могат да се окажат гравитационни. Това предположение направи израелският експерт по разузнаване и геополитика Яков Кедми, пред „Известия“.

Това не е един вид оръжие, а няколко. Ако някой мисли за лазерна технология, тя не е нова. Мога да предположа, че става дума за гравитационно оръжие. Това наистина е нов вид оръжие. И не става дума за подземен взрив на термоядрен заряд, който предизвиква земетресение. Първо, този вид оръжия не са нови. Имаше ги още през 90-те години в руската армия. Това сега е нещо съвсем друго и вероятно точно него е имал предвид„, отбеляза експертът.

Яков Кедми е бивш директор, от 1992 до 1999 г., на службата НАТИВ – израелска правителствена агенция, подчинена на Канцеларията на министър-председателя на страната, създадена да поддържа връзка с евреите в бившия Съветски съюз и Източна Европа, да координира борбата за правото им на репатриране и да организира заминаването им за Израел.

По време на Източния икономически форум руският президент заяви, че „оръжията, основани на нови физически принципи, ще гарантират сигурността на страната в близката историческа перспектива“. Анализаторите предположиха, че той говори за лазерни, инфразвукови, радиочестотни и електромагнитни оръжия.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече