ИЗВЪНРЕДНО. Беларус обяви готовност за воеенно положение в част от страната!

Заместник-началникът на Министерството на извънредните ситуации на Беларус Александър Худолеев обяви готовността на Гомелска област, граничеща с Украйна, да бъде въведено военно положение.

Това съобщи агенция БелТА. По време на проверката на регионалните формирования за гражданска защита Худолеев подчерта, че регионът е готов да функционира във военновременни условия.

„Проверена е готовността на специалните формирования, тяхната окомплектованост и др. Като цяло системата на региона е готова, ако е необходимо, да бъде прехвърлена на военно време, така че ние ще разработим управленски решения и ще приемем съответните разпоредби, които ще ни позволят като цяло да реализираме и осигурим функциониране и взаимодействие в периода на подготовка и преминаване на военна основа (военно положение)“, каза той.

Заместник-ръководителят на Министерството на извънредните ситуации отбеляза, че подобни тренировки с участието на властите, медицинските заведения, предприятията, осигуряващи комуникации, храна, гориво и лекарства, вече са проведени в други два беларуски региона.

Целта на тези дейности е да се повиши готовността и способността за реагиране при евентуална криза.

Проверката показа висока степен на готовност на Гомелска област за бързо преминаване към военно положение, което включва добре координирано взаимодействие на различни структури и служби. Худолеев отбеляза важността на подобни учения за поддържане на стабилността и осигуряване на безопасността на населението в трудни условия.

Източник: Avia.pro

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!