Израелски медии: Няма следи от заложници в болницата „Ал Шифа“ в Газа

Израелската армия не е открила следи от заложници, държани в болница „Ал-Шифа“ в град Газа, след като силите ѝ влязоха в лечебното заведение в сряда, съобщава Анадолската агенция позовавайки се на израелските медии. След множеството нападения около болницата израелската армия щурмува медицинския комплекс рано в сряда.

„Няма данни за заложници, които да са задържани в „Ал-Шифа“, съобщи израелското армейско радио.

Медията обаче заяви, че армията смята, че нахлуването в болницата може да донесе разузнавателна информация за израелците, държани от палестинската групировка Хамас. Цахал съобщи, че израелските сили са открили оръжия и други предмети на Хамас в болницата.

По оценки на Израел най-малко 239 израелци, включително военнослужещи и цивилни, са държани в плен от Хамас в Ивицата Газа.

По последни данни на палестинските власти с настъпването на 40-ия ден от израелското нападение срещу Ивицата Газа са убити най-малко 11 320 палестинци, от които над 7800 жени и деца, а повече от 29 200 души са ранени.

Хиляди сгради, включително болници, джамии и църкви, също са повредени или разрушени по време на непрестанните въздушни и наземни атаки на Израел срещу обсадения анклав от миналия месец насам. В същото време по официални данни броят на загиналите в Израел е около 1200 души.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!