Израел се закани да „заличи Хамас от лицето на земята“

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че палестинското радикално движение Хамас в ивицата Газа ще бъде „заличено от лицето на земята“. Това съобщава РИА Новости.

„Не може да има ситуация, в която израелски деца да бъдат убивани, а ние се занимаваме с други неща“, каза министърът. Коментирайки текущите събития, ръководителят на ведомството каза, че „еврейският народ не е виждал нещо подобно от 1945 г.“.

По-рано израелският посланик в Русия Александър Бен Цви заяви, че ивицата Газа не трябва да се различава от другите арабски страни, с които Израел поддържа мирни отношения. Посланикът нарече глупави и думите, че Израел не може да поддържа мирни отношения с ислямските държави.

Сутринта на 7 октомври израелските отбранителни сили съобщиха, че палестински радикали от ивицата Газа са изстреляли ракети срещу Израел. В отговор армията започна военна операция в Газа .

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече