Израел се надигна срещу Нетаняху! Половин милион скандират за мир с Хамас веднага!

Народът на Израел се вдигна на грандиозен протест срещу премиера си Бенямин Нетаняху. По данни на медиите, базирани на експерти, в столицата Тел Авив са излезли над 300 000 израелци и над 200 000 в други градове на страната.

Те настояват за мирно споразумение между Израел и Хамас, прекратяване на огъня и връщане на всички заложници, държани в Газа, пише Times Of Israel

Митингът се проведе в неделя вечерта и бе определен като най-големия в страната от 18 месеца насам. Към този момент полицията отказва да каже, колко са протестирали срещу Бенямин Нетаняху.

Протестът срещу премиера премина през уиците на Тел Авив и стигна пред централата на израелската армия IDF, носейки шест „ковчега“, които символизират шестте тела на заложници от Хамас, които бяха открити в събота вечерта. Те са били простреляни в главата и телата от близко разстояние, като аутопсията е установила, че това се е случило между четвъртък и петък сутринта.

Убити са млади хора между 23 и 27 години. Двама са на 32 и 40 години.

Гневните на премиера си израелци скандираха „Сега! Сега!“ тъй като те поискаха от Нетаняху да постигне прекратяване на огъня с Хамас, за да върне останалите пленници у дома. Други скандираха: „Искаме ги обратно живи“.

Сред ораторите на протестния митинг бяха предимно роднини на предполагаемо живи заложници от Хамас или техни жертви.

Синът на застрелян мъж по време на нахлуването още на Хамас в Израел заяви пред морето от гневни израелци, че ако правителството на Нетаняху не е саботирало мирния договор отново и отново, 26 заложници, които бяха убити в плен, са щели да се приберат живи.

Майка на един от заложниците, който се предполага, че е още жив, каза, че всеки ден от живота ѝ е руска рулетка в очакване да се върне синът ѝ. Нетаняху, каза тя, ще го играе, „докато всички те са мъртви, [но] ние няма да му позволим“.

„Историческите книги няма да имат достатъчно място, за да отбележат мащаба“ на бедствието, причинено от Нетаняху, увери тя. Майката на заложника заключи: „Това е моментът да действаме докато има сделка. Излезте на улицата, хора на Израел. Вървете на улицата!

На този фон, КритичноБГ припомня, че на фона на мъката на близките на заложниците от Хамас, жертвите на израелската армия в Ивицата Газа надхвърлят 40 000.

Сред тях са предимно деца и жени – мирно население.

Не е известно, колко десетки хиляди палестинци гният под руините на сринатите от израелската армия с бомби сгради. Трагедията в Газа е не просто с исторически мащаб, тя е катастрофа на човешките ценности и цивилизационната напредналост.

Трагедията сред палестинския народ излезе отдавна от разбирането за човещина. Тя потресе целия свят.

А още по-отвратително е, че „демократичната общност“ наблюдава апокалипсиса без да вземе, каквито и да е адекватни мерки, за да се противопостави на клането и изличаването от лицето на земята на цял един народ!

И всичко това се случва по време на управлението на президента – демократ на САЩ Джо Байдън и вицето му Камала Харис, която се гласи да стане следващия държавен глава на Америка!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!