Израел „подкупва“ палестинците срещу Хамас като им хвърля цигари от въздуха. Една кутия стигна 430 ДОЛАРА в Газа

Тъй като цените на цигарите в Ивицата Газа са най-високи за всички времена, ЦАХАЛ (армията на Израел) използва възможността да насърчи презрение и недоверие към Хамас сред жителите на Газа, пише The Jerusalem Post

ЦАХАЛ пусна цигари от небето над крайбрежната зона на Хан Юнис (вторият по гобемина град, бел. Критично) в ивицата Газа в четвъртък заедно със съобщения, предупреждаващи местните жители за опасностите от Хамас, съобщи N12 в петък.

Въпреки че ЦАХАЛ хвърля листовки, преди да нанесе удар (според медията), изисквайки обществеността да евакуира незабавно района за собствената си безопасност или указание как да дават информация за лидерите на Хамас, в четвъртък, армията ги „дарила“ цигари, пише медията.

В момента цената на една цигара в Ивицата Газа е 27 американски долара, а една кутия/пакет се продава за 430 американски долара, отбелязва N12. 

Служител по сигурността, който говори с N12, заяви, че разпространението на цигари с обявените съобщения е имало за цел да предаде послание срещу Хамас, който не е в състояние да контролира управлението в ивицата.

Според длъжностното лице намерението е било да се насърчи неподчинение и осъждане на терористичната организация и нейната липса на способност да създава обществен ред. „Важно е да се подчертае, че цигарите не влизат в лентата и това е еднократно явление“, каза той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!